Energia

L’OPEP+ decideix abaixar la seva oferta petrolera en 2 milions de barrils diaris

L’aliança OPEP+, liderada per l’Aràbia Saudita i Rússia, ha decidit aquest dimecres a Viena reduir el seu bombatge en 2 milions de barrils diaris (mbd), cosa que suposa la retallada més gran de l’oferta petrolera des del maig del 2020

L’OPEP+ decideix abaixar la seva oferta petrolera en 2 milions de barrils diaris
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Així ho ha anunciat a la premsa el viceministre de Petroli de l’Iran, Amir Hossein Zamaninia, al final d’una conferència ministerial de l’Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) i les seves deu nacions productores aliades, entre les quals, Rússia, Mèxic i el Kazakhstan.

L’OPEP i els seus aliats es reunien de manera presencial a Viena per primera vegada en més de dos anys. L’aliança de 23 nacions emmarca la retallada de producció petrolera en un intent per estabilitzar els preus del petroli.

Notícies relacionades

Aquesta retallada a la producció podria generar un altre impacte en l’economia global, que ja està lluitant contra una inflació impulsada pels alts costos de l’energia, mentre que la demanda de petroli a la Xina, l’importador més gran del món, podria augmentar en els pròxims mesos.

Els Estats Units, contraris a la mesura, no han pogut frenar la decisió de l’OPEP+ malgrat els esforços diplomàtics desplegats en aquest sentit.