Congrés a Càceres

Pilar Alegría: «Afortunadament l’FP avui està de moda»

La ministra d’educació afirma que malgrat l’augment de la demanda, Espanya encara se situa per sota de la mitjana europea en estudiants de formació professional

Pilar Alegría: «Afortunadament l’FP avui està de moda»

ZIPI / EFE

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La ministra d’educació, Pilar Alegría, ha destacat com a repte actualitzar i modernitzar el sistema educatiu, que els joves vagin més enllà de l’ensenyament obligatori i la potenciació de la formació professional (FP).

Alegría, que ha intervingut en una taula rodona sobre educació i empresa en el marc del 25è Congrés de l’Institut de l’Empresa Familiar (IEF), inaugurat aquest dilluns pel Rei, ha assegurat que l’FP «afortunadament avui està de moda», davant la necessitat de tècnics mitjans de les empreses.

Però, malgrat que el nombre d’estudiants d’FP s’acosta ja als 1,1 milions, amb una alça de més del 5% respecte al curs passat, encara ens trobem per sota de la mitjana europea del 25% dels estudiants totals enfront del 12% espanyol. Al seu torn ha posat en valor la nova regulació de l’FP.

Notícies relacionades

Alegría ha destacat la importància de la integració dels dos sistemes d’FP i permet que «cada estudiant pugui constituir la seva pròpia motxilla formativa». L’objectiu és fer possible que cada estudiant o treballador pugui anar aconseguint el nivell d’especialitat. La ministra ha remarcat també la importància del fet que hi hagi col·laboració entre les administracions i el teixit productiu.

La ministra ha intervingut en aquest debat juntament amb Rocío Hervella, presidenta de la Fundación Empresa Familiar Castilla y León; Juan José Cano, president de KPMG a Espanya, i Antonio Simoes, conseller delegat de Santander Espanya i responsable regional a Europa, moderats per Alfonso Sesé, president del Grupo Sesé.