Així és l'escola on els nens poden aprendre programació

Coding Giants és una escola de programació innovadora que ensenya habilitats digitals a nens i adolescents

Durant el 24 i el 25 de setembre l'escola oferirà un taller de ciberseguretat gratuït

Coding Giants ofereix cursos de programació presencials a Barcelona

Coding Giants ofereix cursos de programació presencials a Barcelona / Cedida

4
Es llegeix en minuts
Pep Canals

El present ja és digital i les noves tecnologies s'han convertit en eines indispensables en gairebé tots els àmbits de les nostres vides. Els nens d'avui dia, com diu aquest popular, han nascut amb una ‘tauleta’ sota el braç. L'ús de la tecnologia és una cosa natural per a ells, però és important que aprenguin a fer un bon ús d'ella i a explotar capacitats que els aportin beneficis en el futur.

El sector de les TIC ocupa ja el 9,3% del PIB català, segons les dades de l'Agència per la Competitivitat de l’Empresa (ACCIÓ). I segons les dades de l'informe Digital Talent Overview 2022, el sector no deixa de créixer. L'any 2021 es van oferir més de 24.600 ofertes de treball, un 43% més que l'any anterior.

“La tecnologia ens envolta pertot arreu i s'estima que, en els pròxims anys, l'impacte de la programació serà encara major. Les competències TIC seran molt demandades en el mercat laboral i, de fet, ja l'estan sent. En aquest sentit, les habilitats informàtiques ja no són un avantatge, són un estàndard”, apunta Kamila Purymska, CEO de Coding Giants a Espanya, una escola de programació que va néixer en 2015 amb l'objectiu d'ensenyar habilitats digitals a nens i adolescents.

Una escola de programació per a nens i adolescents

Coding Giants ofereix classes presencials i ‘en línia’ de programació i noves tecnologies a joves d'entre 6 i 18 anys en tota Espanya. Amb un equip de professionals de la programació i la pedagogia, el seu objectiu principal és el de formar joves competents tecnològicament i que estiguin millor preparats per al futur.

“Amb la programació s'aprenen habilitats molt valuoses per al seu futur com la creativitat, el pensament lògic o la constància per a aconseguir objectius”, destaca Purymska. Tot això, acompanyat d'un programa innovador i en constant evolució per a adaptar-se a les noves tendències tecnològiques.

📣📣 ¡Atención, #EquipoGiants! ¡Las inscripciones a nuestros cursos trimestrales han COMENZADO!😍🔥🔥 ¡Consulta nuestra...

Posted by Coding Giants España on Tuesday, January 11, 2022

“Imagina l'increïble que és veure a un nen de 12 anys capaç de crear i publicar la seva pròpia pàgina web. Això obre moltes possibilitats en el futur d'aquest jove, ja que amb un coneixement bàsic d'HTML o JavaScript pot desenvolupar les seves habilitats de moltes formes”, assegura la CEO de Coding Giants.

Quins cursos ofereix Coding Giants?

En aquesta escola de programació els joves poden aprendre a crear videojocs a l'entorn d'Escratx, Minecraft o Roblox; aplicacions per a ‘telèfon intel·ligent’ amb APP Inventor, crear la seva pàgina web, aprendre llenguatges de programació com a C# o Python, a més de ‘hacking’ i ciberseguretat. Els cursos comencen a l'octubre i es prolonguen fins a juny, molt semblant al curs escolar.

Més enllà dels programes anuals, l'escola també ofereix cursos intensius per Nadal, Setmana Santa i estiu, a més de tallers gratuïts per a arribar a més nens que vulguin aprendre més sobre programació. L'escola també acaba d'incorporar a la seva oferta cursos d'intel·ligència artificial, una acadèmia de Youtube o Unity Games Developer, entre altres.

“En Coding Giants oferim una activitat integral amb l'objectiu de potenciar entre els més joves el pensament computacional i la programació perquè puguin resoldre problemes de la vida quotidiana, on intervenen habilitats intel·lectuals com l'anàlisi lògica de dades, la representació visual de problemes i l'ús d'algorisme”, explica Purymska.

La programació també és una cosa de noies

Coding Giants participa en moltes accions destinades a promocionar l'aprenentatge de les TIC entre els més joves. Per exemple, és ‘partner’ oficial de Microsoft en el programa “Educational Global Training Partner”, amb el qual preparen formacions per a docents amb la finalitat que les tecnologies arribin a l'aula.

Però aquesta escola de programació també forma part de la #AlianzaSTEAM, ‘Nenes en peus de ciència’, una iniciativa del Ministeri d'Educació i Formació Professional que persegueix l'objectiu d'impulsar la vocació de nenes i joves per la ciència, la tecnologia, l'enginyeria i les matemàtiques.

El equipo de Coding Giants está formado por profesionales de la programación

/ Cedida

“Les dones estan molt poc representades en la indústria de la tecnologia. Només el 18% dels treballs relacionats amb la tecnologia estan ocupats per dones. Això es deu al fet que hi ha una falta important de perfils tecnològics femenins”, assegura la CEO de Coding Giants. En aquest sentit, i en col·laboració amb Glovo, l'escola ha organitzat el programa ‘Woman in Tech’, en el qual oferiran activitats gratuïtes, ‘bootcamps’ d'estiu i materials didàctics enfocats a joves de 14 a 18 anys.

“Necessitem generar interès en el sector i combatre l'estereotip de gènere en la societat. Jo mateixa, que soc desenvolupadora i enginyera, ho he viscut en les meves carns. Sempre he estat envoltada d'homes al llarg de la meva trajectòria com a estudiant i com a professional. Necessitem educar per a trencar la bretxa de gènere”, afirma Purymska.

Taller gratuït de Ciberseguretat per a nens

El 24 i el 25 de setembre, Coding Giants oferirà un taller gratuït de ciberseguretat de manera ‘en línia’ en tota Espanya. L'objectiu d'aquesta formació, emmarcada en la iniciativa “Programa amb Gegants”, serà l'aprenentatge de la programació, utilitzar de manera responsable internet i les noves tecnologies i, a més, potenciar la vocació tecnològica de nens i joves.

Coding Giants tiene como objetivo despertar el interés por la vocación tecnológica

/ Cedida

En aquest taller, a més d'aprendre a crear videojocs i conceptes bàsics del llenguatge de programació, el centre ensenyarà les principals amenaces que poden trobar els joves en la xarxa i com defensar-se d'elles a través d'un ús segur. La durada de cada taller és d'aproximadament 90 minuts i aniran a càrrec dels professors del centre.

Per a apuntar-se només cal emplenar aquest formulari en el seu web.