Contra l’«empobriment social»

El sindicat CSIF lloga autobusos i paga 37 euros per manifestar-se a Madrid per pujades salarials

  • El sindicat critica la «falta d’eficàcia» de les mesures del Govern i reclama increments de sou al sector privat i públic

El sindicat CSIF lloga autobusos i paga 37 euros per manifestar-se a Madrid per pujades salarials

Rodrigo Jiménez / Agencias

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El sindicat Csif ha convocat aquest dissabte una manifestació en el centre de Madrid per reclamar pujades salarials al sector privat i públic que compensin la pèrdua de poder de compra derivada de l’escalada de preus. La central ha organitzat la primera gran manifestació sindical per la situació econòmica que travessa el país i mitjançant la mateixa criticar «la falta d’eficàcia de les mesures del Govern», segons ha fet públic en un comunicat. Csif ha contractat «centenars d’autobusos» per portar a la capital espanyola els afiliats o simpatitzants que vulguin participar de la marxa. També per compensar les despeses de menjar als assistents se’ls abonarà un pagament, que en el cas de venir de Barcelona ascendeix a 37,4 euros, segons ha pogut saber aquest mitjà.

«Com que hi som tot el dia es pagarà als assistents 37,40€, que és la dieta prevista legalment per a un dia de menjar», explica el sindicat als correus informatius que remet als interessats a participar de la manifestació que surten des de Barcelona. El sindicat busca compensar així els costos i les hores de desplaçament dels assistents que venen de fora de Madrid.

La manifestació «està oberta al conjunt de la ciutadania i constitueix un crit de protesta social contra l’empobriment social, per una pujada salarial justa, per una jubilació digna i per la qualitat dels serveis públics», segons el comunicat del sindicat. Està previst que la marxa comenci dissabte a les dotze del migdia a la Carrera de San Jerónimo, al costat del Congrés dels Diputats, fins a desembocar al passeig del Prado i d’allà continuar fins a la plaça de Colón. La protesta està previst que conclogui cap a les dues del migdia.

Notícies relacionades

Des de Csif pretenen reivindicar cinc punts en la seva manifestació. En primer lloc, reclamen que el Govern actualitzi els salaris dels empleats públics per a aquest any i els pugi, amb caràcter retroactiu, per recuperar el poder adquisitiu perdut a causa de l’escalada de preus. Una mesura anàloga, segons reivindiquen, amb l’adoptada el juliol pel govern de França. En segon lloc demanen «un acord de pujada salarial plurianual» que incideixi en aquesta recuperació del poder de compra i que critiquen que arriba minvat des del 2010, taxant l’esmentat retrocés en un 20% acumulat.

El sindicat presidit per Miguel Borra també reclama al Govern, com a tercer punt, la posada en marxa de «mesures econòmiques eficaces» que ajudin els treballadors a combatre la «desmesurada pujada» del preu del cistell de consum, de la llum i de l’energia. Així com una inversió de recursos més gran en l’administració pública per garantir «uns serveis públics de qualitat». I en l’actual context en el qual el ministre José Luís Escrivá negocia amb CEOE, CCOO i UGT un nou bloc de la reforma de les pensions, reclamen, com a cinquè i últim punt, que el debat esmentat sigui «transparent i objectiu».