Next Generation

Ajudes de 97 milions per millorar els barris de tot Catalunya

La Generalitat concedirà subvencions per rehabilitar vivendes amb criteris d’eficiència energètica en 38 municipis catalans

Ajudes de 97 milions per millorar els barris de tot Catalunya
2
Es llegeix en minuts

Un centenar de barris de 38 municipis de Catalunya rebran una ajuda de la Generalitat per valor de 97 milions d’euros per rehabilitar les vivendes amb l’objectiu de millorar l’estalvi energètic. Així ho recull el nou programa de Barris del Govern, que compta amb els fons Next Generation de la Unió Europea. Segons els càlculs de l’executiu català, es preveu remodelar prop de 8.000 vivendes repartides en tot el territori.

El propòsit de les ajudes, gestionades a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, és fomentar l’estalvi energètic en els edificis dels barris o àrees, considerats d’actuació prioritària per part dels ajuntaments. El programa també finançarà obres per millorar l’accessibilitat a les vivendes, com la instal·lació d’ascensors, i actuacions d’urbanització, de reurbanització o de millora de l’entorn, com noves infraestructures de sanejament i la millora de zones verdes i zones comunitàries.

En aquest sentit, la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, assenyala que «aquestes obres repercutiran en una millora de la qualitat de vida de moltes persones i en una implicació més gran en la vida comunitària, millorant les condicions de vida als barris i contribuint a teixir una societat més inclusiva i més cohesionada».

Criteris de subvenció als propietaris de vivendes

Criteris de subvenció als propietaris de vivendesLes subvencions que rebran els propietaris per a la rehabilitació de vivendes es repartiran en funció de l’estalvi energètic derivat de la reforma. Així, si la reducció del consum és igual o superior al 30%, la subvenció pot arribar fins al 40%, amb un màxim de 8.100 euros per vivenda. En cas que l’estalvi sigui igual o superior al 45%, es subvencionarà fins al 65%, amb un màxim de 14.500 euros per vivenda, i si la reducció del consum és igual o superior al 60%, es podrà subvencionar fins a un 80% de l’obra, amb un màxim de 21.400 euros per vivenda.

Subvencions del 100% en famílies vulnerables

Subvencions del 100% en famílies vulnerablesPerquè les ajudes arribin a totes les llars, la consellera Violant Cervera ha anunciat que «es preveu que hi hagi subvencions de fins al 100% en els casos de famílies vulnerables». El pla comptarà també amb la creació d’oficines de rehabilitació als mateixos barris per facilitar la gestió de les actuacions programades.

Ajudes repartides per tot el territori català

Ajudes repartides per tot el territori catalàEl programa beneficiarà un total de 38 municipis de tot Catalunya. La província de Barcelona rebrà la inversió més gran, un total de 51,76 milions d’euros, per a la rehabilitació de 49 barris o àrees, en 20 municipis. Tant l’àrea metropolitana de Barcelona com la capital catalana queden excloses d’aquest programa, ja que es beneficiaran d’altres convocatòries.

En el cas de la demarcació de Girona, la rehabilitació es promourà en 10 municipis, amb una inversió de 18,24 milions. A la província de Tarragona hi haurà actuacions en 7 municipis i la subvenció serà de 16,04 milions. Finalment, a la ciutat de Lleida es faran obres de millora en 11 barris, amb una inversió de 9,97 milions.

Notícies relacionades

A més dels 97 milions d’euros previstos per a la Generalitat en aquest pla, una trentena de consistoris aportaran subvencions complementàries per valor de 8,85 milions d’euros per a la rehabilitació d’edificis.