A Martorell

Seat i els sindicats pacten un erto parcial fins al desembre per la falta de xips

  • La suspensió afectarà tota la plantilla, que anirà rotant a mesura que l’empresa hagi de parar o no les seves línies de producció

Seat i els sindicats pacten un erto parcial fins al desembre per la falta de xips
1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La direcció de Seat i els sindicats més representatius han arribat a un acord aquest dimecres per registrar un expedient de regulació temporal d’ocupació (erto) fins al desembre per falta de xips. L’escassetat d’aquests materials està obligant el fabricant automobilístic a ajustar el seu volum de producció i per això ha acordat amb CCOO i UGT un expedient que li permeti enviar part de la plantilla a casa segons hagi d’anar aturant les seves línies de producció.

L’erto afectarà els 10.310 empleats de fàbrica i la durarà exactament fins al 23 de desembre. Des de les centrals no descarten que, atesos els problemes reiterats durant els últims mesos de falta de semiconductors, la direcció pugui tornar a plantejar-los un nou expedient després de les vacances de Nadal. De moment, l’acord de dimecres, que serà registrat pròximament en el Departament de Treball, és el quart en l’últim any i mig motivat per la falta de matèries primeres.

Temes:

Seat Ocupació