Pressió en el sector primari

Asaja insta a «posar ordre» en la cistella de la compra

Els empresaris agrícoles insten a rebaixar l’IVA de l’alimentació el 4%

Una dona omple un cistell en un mercat de Barcelona.

Una dona omple un cistell en un mercat de Barcelona. / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

La patronal agrària Asaja va instar dimarts a «posar ordre a l’actual disbarat» sobre la cistella de la compra. La posició dels empresaris del sector agrícola no es distancia gaire de la de les ensenyes del sector de la distribució perquè consideren que la proposta d’impulsar una cistella de la compra de preus limitats no és solució encertada per a l’alça dels preus.

L’organització Asaja reconeix que veu «amb preocupació» la situació actual i la proposta d’una cistella de la compra de 30 euros perquè entén que productors, agricultors, ramaders i consumidors són els grans perjudicats de la inflació i que la solució passa per rebaixar al 4% l’IVA dels productes d’alimentació i l’electricitat.

Notícies relacionades

Segons fonts d’Asaja, el manteniment dels preus de l’energia pot fer que milers d’explotacions agrícoles i ramaderes acabin tancant, especialment en el cas d’indústries i empreses petites, «ja que amb els costos, que han pujat un 60%, fan difícil subsistir». En particular, l’alça de costos afecta els productors de productes de proximitat, expliquen.

Asaja reclama al Govern de Pedro Sánchez «que posi ordre i que es compleixi la llei de la cadena alimentària. Una bona eina per posar les coses al seu lloc, per a qui produeix i per al consumidor». «S’ha de dir prou a idees que no porten solucions però sí més caos».