Crisi energètica

Brussel·les es posa de perfil i evita enfrontar-se a Macron pel Midcat

La Comissió Europea recorda que no és un projecte d’interès comú i que França i Espanya van decidir en el seu moment que no era madur

Brussel·les es posa de perfil i evita enfrontar-se a Macron pel Midcat

EFE / EPA / MADS CLAUS RASMUSSEN

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

La Comissió Europea es posa de perfil i evita enfrontar-se a Emmanuel Macron pel desenvolupament del gasoducte del Midcat entre Espanya i França després del rotund «no» del president francès al projecte. Brussel·les considera que té poc a dir si París i Madrid no es posen abans d’acord i recorda que el projecte no figura en la llista de projectes d’interès comú europeu (PCI). «El que puc dir, molt simplement, sobre això és que qualsevol projecte d’infraestructura transfronterera addicional que connecti la Península Ibèrica amb la resta d’Europa ha de ser analitzat pels estats membre involucrats i pels promotors. En aquest moment la Comissió no pot adoptar una posició sobre cap projecte específic», ha explicat el portaveu d’energia, Tim McPhie.

Des de Brussel·les recorden que el Midcat no figura a més en l’última llista de projectes d’interès comú europeu, la cinquena, en matèria d’infraestructures energètiques. «Va ser un projecte candidat en la quarta, però tampoc es va incloure en aquesta llista perquè els dos, França i Espanya, en aquell moment, es van oposar a la seva inclusió», ha recordat puntualitzant també que tant les autoritats franceses com espanyoles van decidir en aquell moment, l’any 2019, que «el projecte no era madur i van acordar deixar-lo en pausa, pendent de noves avaluacions».