Sanció exemplar

Irlanda multa instagram amb 405 milions d’euros per violar la protecció de dades d’adolescents

Facebook Irlanda va permetre a usuaris d’entre 13 i 17 anys obrir-se comptes comercials a la plataforma d’Instagram transferint informació privada

Irlanda multa instagram amb 405 milions d’euros per violar la protecció de dades d’adolescents

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

La Comissió de Protecció de Dades (DPC) d’Irlanda ha multat Instagram amb 405 milions d’euros per violar el Reglament General de Protecció de Dades (GDPR) d’adolescents, segons ha confirmat aquest organisme a Europa Press. La CPD ha informat que aquesta investigació es va iniciar el 21 de setembre del 2020 a partir de la informació que va facilitar a la mateixa comissió un tercer.

Segons la informació facilitada a Europa Press, Facebook Irlanda va permetre a usuaris d’entre 13 i 17 anys obrir-se comptes comercials a la plataforma d’Instagram i, en algunes ocasions, l’operació dels esmentats comptes requeria la publicació oberta a tots els usuaris del número de telèfon i/o adreça electrònica de l’usuari menor d’edat. Facebook Irlanda operava amb un sistema de registre d’usuaris per al servei d’Instagram mitjançant el qual els comptes dels menors es configuraven com a «públics» de forma predeterminada, per la qual cosa es feia també públic el contingut de les xarxes socials dels adolescents, llevat que el compte es configurés d’una altra manera i es canviés a «privat» entrant en la configuració de privacitat d’aquesta. Els detalls complets de la decisió es publicaran la setmana vinent, segons han indicat aquestes fonts a Europa Press.