Previsions econòmiques

L’AIReF preveu una caiguda del PIB del 0,2% en el tercer trimestre

L’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal anticipa també un creixement per a l’economia espanyola del 4,2% el 2022

L’AIReF preveu una caiguda del PIB del 0,2% en el tercer trimestre

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

L’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF) preveu que el PIB retrocedeixi un 0,2% en el tercer trimestre de l’any en taxa intertrimestral, que es correspondria amb una taxa interanual en el període del 3,4%.

D’acord amb l’última actualització del model de previsió de l’evolució del Producte Interior Brut (PIB) en temps real (MIPred) publicat per l’AIReF, el nivell d’activitat se situaria 2,7 punts percentuals per sota del corresponent al quart trimestre del 2019, abans de la pandèmia.

En aquesta nova actualització de previsió MIPred, la AIReF ha incorporat un nou indicador, les importacions totals de béns del mes de juny, si bé precisa que en aquest moment només disposa del 57,1% dels indicadors de juliol i cap dada addicional ni d’agost ni de setembre. L’indicador es va actualitzant segons es vagin publicant noves dades.

Notícies relacionades

En concret, el model s’anirà actualitzant en les pròximes setmanes amb els indicadors que es publicaran els primers dies de setembre referits al mes d’agost, com el consum d’energia elèctrica, la mitjana mensual de treballadors en alta a la Seguretat Social, l’Índex PMI de Serveis i les vendes totals de les grans empreses, en aquest últim cas amb dades del mes de juliol.

Per al conjunt del 2022, l’AIReF preveu un creixement del 4,2% per a l’economia espanyola, una dècima menys que en les seves anteriors estimacions d’abril (4,3%), i situa la taxa d’inflació mitjana de l’exercici en el 7,8%.

Temes:

PIB