Criptomonedes

El bitcoin aterra a l’aeroport d’Alacant-Elx amb un caixer de divises digitals

Serà el primer aeròdrom de tot Espanya, junt amb els de Palma de Mallorca i Eivissa, en el qual els viatgers podran adquirir criptomonedes

El bitcoin aterra a l’aeroport d’Alacant-Elx amb un caixer de divises digitals

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

Les criptomonedes, tot i que en aquests moments no es troben en el seu millor moment, s’han convertit en un mitjà cada vegada més utilitzat per comprar diferents articles i fins i tot pagar bitllets d’avió. Tenint en compte aquesta circumstància, Aena ha decidit posar en marxa un pla pilot d’instal·lació de caixers en aeroports triant tres destinacions turístiques de primer nivell. Aquest és el cas de l’aeroport Alacant-Elx, a l’Altet, que, al costat dels de Palma de Mallorca i Eivissa, es convertirà en un dels primers d’Espanya en el qual els viatgers podran adquirir divises digitals. Una iniciativa que, en funció dels resultats, s’anirà estenent a altres aeròdroms del país.

L’ús de bitcoins per pagar s’ha convertit en un fenomen bastant habitual i cada vegada hi ha més gent que realitza transaccions per comprar productes com roba, videojocs, targetes de regal i fins i tot bitllets d’avió. Partint d’aquesta base, Aena acaba d’adjudicar llicències per instal·lar els primers caixers de criptomonedes en tres aeroports espanyols: Eivissa, Palma de Mallorca i Alacant-Elx.

Segons la informació facilitada des de la companyia pública que gestiona els aeròdroms nacionals, l’empresa que s’ha adjudicat el permís és la ‘start-up’ BitBase, que està reconeguda pel Banc d’Espanya com a proveïdora de serveis d’intercanvi de moneda virtual per moneda fiduciària. D’aquesta manera, està previst que en les pròximes setmanes els caixers ja estiguin instal·lats en aquestes tres terminals.

Aquesta primera adjudicació, en principi, té caràcter pilot. Des d’Aena s’han triat tres aeroports de gran rellevància a nivell turístic per comprovar el nivell d’utilització d’aquest nou servei. En funció de l’acceptació i els resultats que se n’obtinguin, es procediria a estendre’ls a altres aeròdroms.

Notícies relacionades

Als caixers de criptomonedes es poden adquirir divises digitals, sobretot bitcoins. En aquest sentit, la compra màxima està fixada en 2.500 euros, en efectiu o amb targeta, tot i que per a operacions de més de 995 euros caldrà registrar-se al caixer.

Cal destacar que actualment Espanya és el tercer país del món que té més caixers de criptomonedes, unes 217 unitats, si bé fins al moment no havien aterrat als aeroports. Els països que se situen per davant són els Estats Units i el Canadà.

Temes:

Bitcoin