Canvi de direcció

Volkswagen cessa Herbert Diess com a president del grup automobilístic

El consorci al qual pertanyen Cupra i Seat nomenarà Oliver Blume com a substitut el pròxim 1 de setembre

  • El consorci al qual pertanyen Cupra i Seat nomenarà Oliver Blume com a substitut el pròxim 1 de setembre

  • L’actual responsable deixarà el càrrec, de 63 anys, i la companyia després d’arribar a un acord amb la companyia

Volkswagen cessa Herbert Diess com a president del grup automobilístic

REUTERS/Fabian Bimmer/File Photo

1
Es llegeix en minuts
Xavier Pérez
Xavier Pérez

Cap de redacció Motor

Especialista en Periodista de motor centrat en el sector de l'automòbil i la motocicleta, així com en totes les árees d'economía relacionades amb la industria de l'automoció, la movilitat sostenible i l'electrifcació.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El consell de supervisió del Grup Volkswagen ha comunicat aquesta tarda, per sorpresa, el cessament d’Herbert Diess com a màxim responsable del consorci automobilístic alemany. Després de la reunió del consell s’ha fet públic un comunicat amb el nomenament d’Oliver Blume, de 54 anys, com a nou conseller delegat del grup, posició que exercirà juntament amb el seu actual càrrec com a màxim responsable de la marca Porsche, que també continuarà exercint després de la sortida a borsa del fabricant de vehicles esportius.

Després de la decisió del consell de supervisió del grup alemany s’ha d’observar una línia de relleu generacional, enfocada a consolidar l’electrificació de la companyia i a tractar temes com la possibilitat d’esquivar la limitació de les vendes de vehicles de combustió més enllà del 2035. La realitat econòmica i de realitat tecnològica dels països obliga, i el grup ja observa, juntament amb altres grans fabricants, algun tipus de moratòria de cara a aquesta frontera fins ara sagrada. No seran els únics reptes per a un Blume que arrencarà, sens dubte, una nova etapa en el consorci.

‘Cap’ des del 2018

Notícies relacionades

Com sol passar en aquests casos, l’agraïment pels serveis prestats és el que per ara s’emporta Diess, que ocupava el càrrec de conseller delegat des del 2018. En un ‘pacte de cavallers’, Diess ha negociat la sortida del grup. Des de Volkswagen es mostren molt agraïts amb Diess (que acaba de complir 63 anys) qui ha donat molts impulsos de producte, ha reorientat la cartera de producte i impulsat la mobilitat elèctrica.

Blume va entrar el 1994 en el grup Volkswagen i ha exercit diverses funcions a les marques Audi, Seat, Volkswagen i Porsche. Des de l’any 2015 és conseller delegat de Porsche i ara continuarà la transformació del grup Volkswagen. Oliver Blume va estar treballant cinc anys (2005-2009) com a director de Planificació i del Centre Pilot de Seat S.A.