INSS: aquesta és la data en què es cobrarà la pensió de juliol

INSS: aquesta és la data en què es cobrarà la pensió de juliol

Albert Bertran

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

S’enfila la recta final de juliol i, en ple període d’escapades estivals, no són poques les persones que es pregunten quan cobraran la pensió corresponent a aquest mes. Una pregunta que té una resposta senzilla en el pla teòric, però amb alguns matisos a efectes pràctics.

La normativa estableix que el pagament de les pensions es fa efectiu el primer dia hàbil del mes següent, cosa que en aquest cas correspondria amb l’1 d’agost. Però la realitat és que l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) les avança al dia 25 del mes precedent.

Condicionants

Tot i això, hi ha dos condicionants que poden fer variar aquesta data inicialment prevista. D’una banda, que el 25 de juliol és festiu en quatre comunitats autònomes d’Espanya: Madrid, Euskadi, Navarra i Galícia. D’aquesta manera, el cobrament es retardarà un o dos dies.

I cal comptar així mateix que les entitats financeres tenen la possibilitat d’avançar el cobrament de la pensió, com acostumen a fer algunes, que ja han avançat la data concreta en què preveuen fer-lo:

Dijous, 21 de juliol: Bankinter

Divendres, 22 de juliol: Banco Santander

Diumenge, 24 de juliol: CaixaBank

Notícies relacionades

Dilluns, 25 de juliol: Banc Sabadell, Cajamar, Ibercaja, ING, Kutxabank, Unicaja

Dimarts, 26 de juliol: Abanca, BBVA