Sistemes de combat

Indra s’adjudica contractes per més de 70 milions per equipar submarins de Noruega i Alemanya

L’empresa espanyola equiparà les embarcacions amb sistemes de defensa electrònica intel·ligents que incorporen tecnologies d’última generació

Indra s’adjudica contractes per més de 70 milions per equipar submarins de Noruega i Alemanya

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

Indra s’ha adjudicat una sèrie de contractes valorats en més de 70 milions amb l’empresa noruega Kongsberg Defense & Aerospace per equipar els sistemes de combat de sis dels futurs submarins Type 212CD, adquirits per Noruega (4) i Alemanya (2).

L’empresa espanyola equiparà les embarcacions amb sistemes de defensa electrònica intel·ligents que incorporen tecnologies d’última generació i amb radars de navegació de baixa probabilitat d’intercepció, que asseguren les màximes capacitats per complir cada missió i accelerar la presa de decisions, segons un comunicat.

El conseller delegat d’Indra, Ignacio Mataix, ha assegurat que Indra reforça, amb aquestes adjudicacions, la seva posició com a líder europeu en enginyeria tecnològica i d’avantguarda per a plataformes que «marcaran el futur de la defensa».

El sistema d’intel·ligència electrònica d’Indra intercepta i analitza els senyals de banda ampla per determinar la posició d’amenaces i es val de la tecnologia de recepció digital per generar intel·ligència de radars i comunicacions. Aquesta tecnologia es val de la intel·ligència artificial i l’aprenentatge automàtic per adaptar-se.

Notícies relacionades

Per la seva banda, el radar de banda X és l’aposta d’Indra per dotar els submarins de radars duals d’ona contínua i de gran precisió de detecció i baixa probabilitat de ser detectats.

Indra ja havia equipat prèviament la versió anterior d’aquest submarí, que està sent utilitzat per les forces marítimes d’Alemanya, Itàlia i Portugal.