Gigafactories

Volkswagen aspira que la gigafactoria de Sagunt sigui la més gran del grup a Europa

El gegant alemany destaca que volen ser «una empresa valenciana» i convida les firmes autòctones a afegir-se al projecte

Volkswagen aspira que la gigafactoria de Sagunt sigui la més gran del grup a Europa
1
Es llegeix en minuts

Alfonso Sancha, vicepresident executiu de compres de Seat, ha apuntat aquest matí que el grup Volkswagen aspira que la gigafactoria de Sagunt sigui la més gran del grup Volkswagen a Europa. Sancha ha presentat en la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) el projecte a l’empresariat valencià i l’ha convidat a sumar-s’hi. El directiu ha assegurat que busquen crear un clúster valencià de bateries elèctriques. L’executiu del gegant alemany ha apel·lat al sentiment insistint que volen ser «una empresa valenciana» amb la implicació de proveïdors del País Valencià.

Sancha ha recordat que la planta començarà a produir el 2026 i ha insistit que els va impressionar el compromís del president de la Generalitat, Ximo Puig, des de la primera reunió. L’executiu ha recordat que la previsió és que la planta de Sagunt produeixi a l’any cel·les de bateries per a 800.000 vehicles de les marques Volkswagen, Cupra i Skoda. Sancha ha advertit que la gigafactoria estarà preparada per als avanços tecnològics que vagin sorgint en la fabricació de bateries, així que no es quedarà obsoleta.

Transformació del teixit productiu al País Valencià

Per la seva banda, el president de la Generalitat ha incidit en l’«obsessió» que té el Consell amb la transformació del teixit productiu i ha remarcat que l’arribada de Volkswagen n’és «el punt d’inflexió» definitiu. Puig ha remarcat que el projecte suposa «una enorme oportunitat» equiparable al desembarcament de Ford fa 50 anys.

Notícies relacionades

El projecte de la gigafactoria de bateries per al cotxe elèctric comporta una inversió de 3.500 milions d’euros. Volkswagen invertirà 3.000 milions en la fàbrica i Iberdrola, 500 més en una planta fotovoltaica i en la infraestructura necessària per subministrar energia verda a la gigafactoria. El grup Volkswagen mobilitzarà 10.000 milions d’euros a Espanya, tant en la inversió de la seva gigafactoria a Sagunt com en tot el seu procés per transformar la seva indústria i impulsar els vehicles elèctrics.

La planta de Sagunt ocuparà un total de 200 hectàrees. La Generalitat ha accelerat el procés perquè la gigafactoria de bateries de Volkswagen a Sagunt estigui operativa el 2026.