Nou sistema

Així és l’última proposta d’Escrivá per a autònoms: quotes d’entre 250 i 550 euros

Inclusió ha dissenyat un esquema de 13 trams per als anys 2023, 2024 i 2025

Així és l’última proposta d’Escrivá per a autònoms: quotes d’entre 250 i 550 euros
1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Ministeri de Seguretat Social ha presentat una nova proposta perquè els autònoms adoptin un model de cotització en funció dels seus ingressos. L’equip de José Luis Escrivá ha dissenyat un esquema de 13 trams per als anys 2023, 2024 i 2025 en el qual la quota oscil·laria entre els 250 i els 550 euros.

La proposta contempla un esquema en el qual cada treballador autònom pagarà una quota mensual segons el que ingressi. La idea és que, com més ingressos, més quota. No és el sistema actual, ja que cada treballador ha de triar per compte propi, indiferentment del que guanya, quina quota vol pagar.

Notícies relacionades

A més, es realitza de manera progressiva i començarà amb una bretxa petita entre la quota més elevada i la més baixa. Després anirà creixent a mesura que entrarà plenament en vigor la nova legislació.

En l’actualitat, el 42% dels treballadors per compte propi presenten problemes de liquiditat i un 3% ja està deixant d’atendre alguns dels seus compromisos de pagament. Són algunes de les conclusions del Baròmetre del Consell General del Col·legi de Gestors Administratius d’Espanya’ corresponent al mes de març, en el qual el 83,3% d’aquests professionals asseguren que la incertesa ha crescut en els últims mesos.