Eurostat

El PIB de l’eurozona puja un 0,3% en el primer trimestre, amb un repunt del 0,5% de l’ocupació

L’economia espanyola va tenir un creixement trimestral del 0,3%, per sota de la mitjana de la zona euro

El PIB de l’eurozona puja un 0,3% en el primer trimestre, amb un repunt del 0,5% de l’ocupació
1
Es llegeix en minuts

El producte interior brut (PIB) de la zona euro va registrar, el primer trimestre del 2022, una expansió del 0,3% respecte al quart trimestre de l’any passat, quan el creixement va ser similar, segons la primera estimació de la dada publicada per Eurostat, que recull una expansió del 0,5% de l’ocupació, una dècima més que en els tres mesos anteriors.

Per al conjunt de la Unió Europea (UE), el creixement del PIB estimat per l’oficina comunitària d’estadística entre el gener i el març es va situar en el 0,4%, una dècima menys que entre l’octubre i el desembre. Quant a l’ocupació, va mantenir el seu ritme d’expansió en el 0,4%.

En comparació amb el primer trimestre del 2021, el PIB de la zona euro va créixer un 5,1%, fet que suposa una acceleració de quatre dècimes respecte a l’alça interanual dels tres mesos anteriors. D’altra banda, entre els Vint-i-set es va observar una expansió del 5,2%, tres dècimes més.

En el grup d’economies que ha adoptat l’euro com a moneda comuna es va registrar una alça interanual de l’ocupació del 2,6%, cinc dècimes més que en el trimestre precedent. Entre els Vint-i-set hi va haver una alça del 2,5% de l’ocupació, quatre dècimes més.

Notícies relacionades

L’economia espanyola va tenir un creixement trimestral del 0,3%, per sota de la mitjana de l’eurozona. La dada interanual es va situar per sobre, a l’experimentar un creixement del 6,4%.

De tots els països dels quals es tenien dades disponibles, únicament Suècia (–0,4%), Itàlia (–0,2%) i Dinamarca (–0,1%) van registrar taxes de creixement negatives respecte al quart trimestre del 2021. En termes interanuals, tots els països van observar dades positives.

Temes:

PIB