Preu de l’energia

Competència vigila i està «molt pendent» de si les gasolineres estan apujant preus

La ministra Teresa Ribera assegura que «estem vivint moments d’alta volatilitat tant dels preus del barril de petroli, com de les diferents gasolines. Cal veure en detall què està passant»

Competència vigila i està «molt pendent» de si les gasolineres estan apujant preus
1
Es llegeix en minuts

La vicepresidenta tercera del Govern i ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha assegurat que la Comissió Nacional dels Mercats i Competència (CNMC) està «molt pendent» i vigila si les gasolineres estan apujant els preus de les gasolines després de l’aprovació de la bonificació de 20 cèntims per litre.

«Estem vivint moments d’alta volatilitat tant dels preus del barril de petroli com de les diferents gasolines. Cal veure en detall què està passant i se li ha encarregat a Competència si s’està produint un trasllat d’aquest benefici en favor de les gasolineres o s’està produint un increment dels preus. La nostra intenció és estar-hi molt pendents», va assenyalar Ribera en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres extraordinari.

Notícies relacionades

No obstant, la titular de Transició Ecològica i el Repte Demogràfic va avançar que observen que el nombre de queixes i denúncies per part dels consumidors «s’ha anat reduint», cosa que va qualificar de «bon senyal».

D’aquesta manera, Ribera va remarcar que en el cas d’haver de continuar acompanyant els consumidors per afrontar la factura dels combustibles d’automoció més enllà del 30 de juny, es perfilaran «sistemes que siguin el més precisos per protegir els consumidors domèstics i professionals que més ho necessiten».

Temes:

Benzina