Drets laborals

Treball negociarà aquest divendres amb patronal i sindicats un estatut del becari

Yolanda Díaz pretén atorgar drets en l’àmbit de la Seguretat Social i acabar amb la figura del fals becari

Treball negociarà aquest divendres amb patronal i sindicats un estatut del becari
1
Es llegeix en minuts

La vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha anunciat que aquest divendres reunirà els agents socials per començar a elaborar l’estatut del becari, que dotarà d’un catàleg de drets «centenars de milers de joves».

En una entrevista a TVE, Díaz ha explicat aquest dimarts que el Ministeri de Treball ha convocat les patronals CEOE i Cepyme i els sindicats UGT i CCOO a la taula de diàleg social per negociar aquest estatut, que la reforma laboral donava un termini de sis mesos per tenir aprovat.

Amb aquesta norma «de gran calat», ha dit Díaz, dotarà de protecció «centenars de milers de joves que s’han vist abocats per un mal ús de fórmules laborals que moltes vegades són fraudulentes».

«Tindrem una mirada àmplia, primer dient a les persones objecte d’aquesta modalitat que comptaran amb un catàleg de drets», segons els quals podran, per exemple, percebre una compensació de despeses si utilitzen en el seu acompliment els seus propis mòbils i portàtils, ha explicat.

També es pretén dotar-los de drets en l’àmbit de la Seguretat Social i acabar amb la figura del fals becari quan «en realitat ocupen llocs de treball estructurals», una cosa que Díaz ha considerat «la xacra de la precarietat que castiga la joventut a Espanya».

Respecte a la negociació que mantenen patronal i sindicats per mirar d’arribar a un pacte salarial per als pròxims anys, Díaz ha considerat que no es pot «castigar més els que menys tenen en un país on les rendes salarials són baixes».

Notícies relacionades

«Nosaltres no hem fet pagar als treballadors la gestió d’aquesta crisi», ha dit Díaz, que ha deixat clar que el Govern «continuarà protegint empreses i treballadors en cas que sigui necessari».

Respecte a les dades d’afiliació i atur de l’abril, tot i que encara no ha acabat el mes, la vicepresidenta segona ha assegurat que «són molt positius» i superaran les xifres rècord de contractació indefinida de març.