Alt nivell de reserves

L’ocupació turística vorejarà el ple per Setmana Santa a la província de Barcelona

La Diputació posa en marxa la primera fase de les Vies Blaves a l’Anoia

L’ocupació turística vorejarà el ple per Setmana Santa a la província de Barcelona

ZOWY VOETEN

3
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

L’optimisme predomina en el sector turístic davant la pròxima Setmana Santa. Les previsions donades a conèixer aquest divendres per la Diputació de Barcelona confirmen el to de recuperació i constaten que les reserves d’hotels s’han situat ja en el 80,4% a la província de Barcelona, amb una anticipació mitjana de les reserves de 26 dies. Les reserves internacionals superen les nacionals, amb un 54,5% del total (menys Barcelona ciutat).

«És molt possible que s’arribi a la plena ocupació», va assegurar la diputada de Turisme de la Diputació, Abigail Garrido, que va confirmar el clima d’«optimisme» en uns moments en què la marca Barcelona guanya pes internacional. Segons aquest estudi, s’han realitzat entorn de 8.000 contractacions, que equivalen al 35% de les que es van fer el 2019, abans de la pandèmia.

Segons les dades de seguiment que fa la institució, «la destinació Barcelona es va situar al novè lloc del rànquing de destins internacionals en recerques d’allotjament a Google a mitjans de març i en sisena posició en vols a escala mundial». Segons l’anàlisi, Barcelona és el primer destí buscat per ciutadans de la resta d’Espanya, però també d’Itàlia, França, Holanda, Alemanya i el Regne Unit.

Segons l’opinió de Garrido, ja es percep un canvi d’hàbits entre els ciutadans a l’hora d’afrontar els seus viatges. Si durant la pandèmia no va ser possible planificar les reserves, les dades actuals corroboren que hi ha més planificació, amb una mitjana de 29 dies, en el cas dels hotels de la ciutat de Barcelona. Un dels elements que destaca l’anàlisi de la Diputació és que els termes de recerca associats al viatge a l’entorn de Barcelona inclou alguns com ara ‘celler’, ‘enoturisme’, ‘restaurant’, ‘museu’, ‘autocaravana’, ‘cicloturisme’ i ‘spa’. Aquesta tipologia de recerques indica canvis en el tipus de turista que desitja visitar Barcelona i el seu entorn. Els alemanys i holandesos estan més interessats en el turisme rural, mentre que els britànics es decanten pel ‘sol i platja’.

Booking concentra entorn d’una quarta part de les reserves hoteleres, però els turoperadors estan guanyant terreny, després de dos anys de dura crisi i expedients de regulació en el sector, segons dades de la Confederació Espanyola d’Hotels i Allotjaments Turístics.

Segons el grup Sercotel, el preu mitjà de les habitacions ha augmentat aquest any entorn d’un 8% respecte de la Setmana Sana del 2019, fet que suposa entorn del 155% més que en les mateixes dates de l’any passat.

Notícies relacionades

Dos dies abans de començar les vacances de Setmana Santa (del 8 al 18 d’abril), eBooking.com, que opera a 205 països i compta amb més de 380.000 referències d’allotjaments, ha destacat la pujada de Barcelona en el nombre de reserves. «Fa un mes, la capital catalana ni tan sols se situava entre les deu primeres places, però sembla que torna a despertar l’interès dels turistes i s’ha convertit en el tercer destí que més reserves té», va afirmar Toni Raurich, CEO d’eBooking.com.

Vies Blaves

La Diputació està conjurada en la reactivació del turisme i ha emprès una vintena de projectes per dinamitzar el sector en els 311 municipis que inclou. Un, que es posa en marxa de manera immediata, és el de les Vies Blaves, per impulsar la rehabilitació de les conques fluvials del Llobregat, del Cardener i de l’Anoia per fer-les transitables per a senderistes i cicloturistes. El projecte, que suposarà un total de 300 quilòmetres transitables, s’inicia ara després d’aconseguir 4,5 milions d’euros de finançament dels fons europeus Next Generation. El projecte total suposarà 54 milions d’inversió. La primera fase s’inicia en cinc municipis: Jorba, Igualada, Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí i la Pobla de Claramunt.