Guerra a Ucraïna

La CEOE posa en marxa una plataforma d’ocupació per als refugiats ucraïnesos acollits a Espanya

Empresas por Ucraina neix amb 2.000 llocs de treball disponibles oferts per 450 empreses

La CEOE posa en marxa una plataforma d’ocupació per als refugiats ucraïnesos acollits a Espanya
2
Es llegeix en minuts

La fundació CEOE ha presentat aquest dijous una plataforma per internet que aspira a centralitzar en un únic lloc web totes les ofertes d’ocupació orientades als milers de refugiats ucraïnesos que estan arribant a Espanya a conseqüència de la guerra. El portal Empresas por Ucraina neix amb gairebé 2.000 vacants ja disponibles, ofertes per 450 empreses «de totes les mides, tots els sectors i tots els racons d’Espanya», en paraules de la presidenta d’aquesta dundació, Fátima Báñez.

La plataforma és constituïda per tres mòduls: un d’informació (que inclou continguts d’interès en espanyol i en ucraïnès de la Unió Europea, del Govern d’Espanya, de les comunitats autònomes i d’ONG), un altre de formació (en col·laboració amb la UNED, orientat especialment a adquirir competències lingüístiques en espanyol, però que també recull mòduls formatius aportats per empreses col·laboradores) i el portal d’ocupació. En aquest últim, la informació sobre les vacants s’ofereix en espanyol, anglès i ucraïnès, i hi col·laboren algunes de les principals agències d’ocupació amb presència a Espanya: Randstad, Jobandtalent, Adecco i Manpower.

Ofertes d’ocupació

Les vacants laborals es publicitaran tant per internet com de manera presencial; en aquest sentit, la fundació CEOE i el Ministeri d’Inclusió han assolit un acord perquè hi hagi un punt d’informació d’Empresas por Ucraina en cada un dels quatre centres de recepció i atenció dels refugiats ucraïnesos (CREADE) que el departament de José Luis Escrivá ha posat en marxa a Madrid, Barcelona, Alacant i Màlaga, de manera que «se’ls pugui donar informació presencialment des del moment de la seva arribada», ha explicat Báñez. Les empreses Adecco i Mapfre col·laboraran en aquesta atenció personal.

Les ofertes d’ocupació es verificaran abans que els equips d’aquesta fundació les publiqui en la web, ha dit la responsable del projecte, Carmen Aparicio, que ha afegit que també s’informarà del projecte mitjançant cartells explicatius col·locats a les comissaries, perquè també puguin veure’ls els ucraïnesos que hagin de passar per aquestes instal·lacions per fer alguna gestió competència del Ministeri de l’Interior.

Notícies relacionades

«La solidaritat no només es fa amb paraules, també es fa amb fets», ha asseverat el president de la CEOE, Antonio Garamendi, durant l’acte de presentació de la plataforma; «aportem una cosa a la qual els empresaris ens dediquem: generar ocupació. És una ocupació que és necessària; hem dit moltes vegades que hi ha molts llocs de treball per als quals no trobem persones: falta gent en la construcció, falten 5.000 conductors d’autobús, falten perfils tecnològics, falten enginyers... És una gran oportunitat per a tothom; primer, per a totes les persones que estan venint, perquè se sentin integrades i tinguin un projecte de futur».

La fundació CEOE inscriu Empresas por Ucraina en el marc del seu programa Empresas que ayuda, que es va posar en marxa l’abril del 2020 per traslladar recolzament econòmic i en forma de productes als sectors socials més colpejats per la pandèmia. La plataforma té el recolzament tècnic d’Universia (Banco Santander) i l’assessorament i la coordinació de la consultora Oliver Wyman.