Empreses

ACS estudia la compra de la italiana Atlantia, valorada en 15.000 milions

El grup presidit per Florentino Pérez assegura no haver pres una decisió definitiva, tot i que admet el seu acord exclusiu amb dos fons que li permetria aconseguir la concessionària d’autopistes

ACS estudia la compra de la italiana Atlantia, valorada en 15.000 milions
1
Es llegeix en minuts

El grup espanyol de construcció ACS, presidit per Florentino Pérez, estudia aconseguir la concessionària italiana Atlantia, valorada en més de 15.000 milions d’euros, tot i que assegura que encara no ha pres una decisió.

Segons l’agència Bloomberg, ACS treballa en el llançament d’una oferta pública d’adquisició d’accions (opa) per la concessionària d’infraestructures italiana, amb la qual és sòcia a través d’ACS a Abertis des del 2018

Arran de la publicació d’aquesta informació, ACS ha informat la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que encara no ha pres una decisió respecte de l’adquisició d’Atlantia, que al tancament del mercat comptava amb una capitalització borsària superior als 15.000 milions d’euros.

No obstant, ACS ha explicat que té un acord exclusiu amb els fons internacionals GIP i Brookfield que li permetria aconseguir la majoria del negoci de concessions d’autopistes.

Fonts d’Atlantia consultades per Efe han rebutjat fer comentaris, mentre que fonts d’Edizione, de la família Benetton, que controla un 33% d’Atlantia, han explicat a aquesta agència que «aquesta participació és i continua sent estratègica a llarg termini».

Atlantia va tancar aquest dimecres amb una pujada d’un 2,45% i a 18,995 euros per acció, cosa que li atorga una capitalització borsària de 15.268 milions d’euros (uns 16.652,24 milions de dòlars, al canvi actual).

La companyia italiana està emprenent un camí de reorganització del seu negoci, després de diversos anys de tensions amb l’Estat italià per l’enfonsament del pont Morandi a Génova el 2018, que mantenia la seva filial Autostrade per l’Italia (ASPI), un succés que va causar 43 morts.

Notícies relacionades

El juny del 2021, Atlantia va aprovar la venda del 88,06% que té a ASPI a un consorci format pel banc públic italià Cassa Depositi i Prestiti (CDP) i dos fons d’inversió internacionals, una operació que atorgarà a Atlantia recursos per valor d’uns 8.000 milions d’euros.

A principis d’any, Atlantia va anunciar un acord amb el grup Siemens per comprar el sistema de gestió de trànsit Yunex Traffic per 950 milions d’euros; i al març va comunicar que havia invertit 35 milions d’euros en una ronda de finançament de l’empresa alemanya de mobilitat aèria urbana Volocopter. ACS i Atlantia van presentar el 2018 una opa conjunta per Abertis, després que la italiana intentés un any abans comprar l’espanyola en solitari.

Temes:

ACS