Empreses

Marta Ortega, nova consellera de Pontegadea, braç inversor d’Amancio Ortega

Marta Ortega, nova consellera de Pontegadea, braç inversor d’Amancio Ortega
1
Es llegeix en minuts

El grup Pontegadea, que reuneix totes les societats de cartera propietat d’Amancio Ortega, les seves filials dedicades al negoci immobiliari i altres participacions de caràcter financer, ha nomenat la seva filla Marta Ortega nova consellera de l’entitat i també de la filial del Regne Unit.

Segons va recollir aquest divendres el Registre Oficial del Registre Mercantil (Borme), la filla del fundador d’Inditex s’ha convertit en nova consellera de les societats Pontegadea Inversiones i de Pontegadea GB 2020, que agrupa les seves inversions al Regne Unit.

Aquesta designació es produeix en ple procés de traspàs de responsabilitats a la cúpula d’Inditex, ja que Marta Ortega assumirà, l’1 d’abril, la presidència del gegant tèxtil en substitució de Pablo Isla, que exercia com a president de la companyia des del 2011 i, des del 2005, com a vicepresident i conseller delegat.

Durant la presentació, el 16 de març, dels resultats anuals d’Inditex, a la seu d’Arteixo, Isla es va referir a la pròxima presidenta de l’empresa assegurant que «coneix l’empresa perfectament», després de 15 anys formant-ne part, i que té «moltíssim criteri».

Notícies relacionades

El grup Pontegadea va tancar l’exercici 2020 (últimes dades disponibles) amb un benefici net de 666 milions d’euros, cosa que suposa una caiguda del 62% respecte a l’exercici precedent, la primera en la seva història. La firma, que es va constituir el 2001, va aconseguir aquest resultat en un any marcat per la pandèmia de la Covid-19 després d’haver comptabilitzat 60 milions d’euros en donacions a la Fundació Amancio Ortega.

Així mateix, el braç inversor del fundador d’Inditex va tancar l’exercici 2020 amb una xifra de negoci de 1.282 milions d’euros, cosa que representa un descens del 43% respecte als 2.261 milions que es van aconseguir un any abans.

Temes:

Inditex