Cessament improcedent

L’acomiadament justificat per l’alça de preus queda prohibit fins al 30 de juny

  • El Govern endureix les condicions del cessament de treballadors i insta les empreses a recórrer als ertos

Barcelona 12 11 2020  Cola delante de la OTG Oficina de Treball de la Generalitat del Carrer Sepulveda para tramitar el paro o sepe  FOTO de FERRAN NADEU

Barcelona 12 11 2020 Cola delante de la OTG Oficina de Treball de la Generalitat del Carrer Sepulveda para tramitar el paro o sepe FOTO de FERRAN NADEU / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’acomiadament justificat per causes derivades de la guerra d’Ucraïna i l’actual crisi energètica quedarà prohibit a partir de demà i fins al 30 de juny. Així ho ha anunciat el president del Govern, Pedro Sánchez, aquest dilluns en en una conferència a El Beatriz de Madrid com a part del pla d’acció de l’Executiu contra les seqüeles de la invasió russa. Des del Ministeri de Treball recuperen la doctrina del «prohibit acomiadar» que es va aplicar durant en els primers compassos de la pandèmia i endureixen les condicions del cessament de treballadors.

Notícies relacionades

Les empreses ja no podran al·legar com a acomiadament objectiu els efectes de l’escalada de preus per liquidar part de la seva plantilla. Això ‘de facto’ implicarà que el cost d’aquest acomiadament pugi de 20 dies per any treballat a 33 dies, perquè es passa a qualificar d’improcedent. Així ho van interpretar majoritàriament els tribunals superiors de justícia quan es van haver de pronunciar sobre cessaments impugnats durant la primera etapa del «prohibit acomiadar».

La mesura la va avançar la setmana passada la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, en un bloc laboral que pot incloure també un límit temporal a la capacitat de les companyies de modificar unilateralment les condicions de treball dels seus empleats, a fi d’evitar que puguin abaixar-los el sou al·legant també problemes financers derivats del conflicte bèl·lic. «No és el moment d’acomiadar ni és el moment d’abaixar els salaris», va afirmar Díaz divendres passat al Congrés.