AUTOMOCIÓ

Seat podria acomiadar gairebé 3.000 treballadors per l’arribada del cotxe elèctric

  • La companyia xifra entre 2.500 i 2.800 els treballadors que podrien perdre la feina per l’electrificació, dels quals 1.800 serien llocs de treball directes i 1.000, indirectes.

  • Per fabricar un cotxe elèctric es necessiten un 30% menys d’hores en comparació amb un cotxe de combustió.

Seat podria acomiadar gairebé 3.000 treballadors per l’arribada del cotxe elèctric
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Seat ha xifrat entre 2.500 i 2.800 els llocs de treball d’excedent derivat de la transformació de la companyia cap a l’electrificació, en el marc de la quarta reunió del 20è conveni col·lectiu.

En un comunicat de la direcció enviat als representants dels treballadors, la companyia explica que uns 1.800 llocs de treball serien directes i 1.000, indirectes.

L’excedent es justifica perquè per fabricar un vehicle elèctric es requereix un 30% menys d’hores en comparació amb un cotxe de combustió, i també perquè haurà d’adaptar l’estructura per garantir un model de negoci sostenible.

Notícies relacionades

La companyia ha explicat que encara no hi ha una decisió definitiva per al motor elèctric i ha assegurat que, tot i que no es fabriqui al Prat de Llobregat (Barcelona), està treballant per trobar «solucions alternatives».

També ha destacat que la retribució salarial està entre un 15% i un 25% per sobre de la mitjana del sector, i que la implementació de les propostes recollides a la plataforma sindical suposaria un augment del cost d’entre un 25 i un 30%. «Continuarem el diàleg amb els sindicats per arribar a un acord que ens afavoreixi a tots, garantint un marc d’estabilitat que afavoreixi la competitivitat de la companyia», ha afegit l’automobilística.