Mesures contra la guerra

Cimera empresarial a París per recolzar l’ofensiva contra Putin

Sánchez Galán (Iberdrola) i Álvarez-Pallete (Telefónica), entre els assistents a la trobada

Cimera empresarial a París per recolzar l’ofensiva contra Putin

EFE / JUAN CARLOS HIDALGO

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Representants d’algunes de les empreses europees més importants es reuneixen aquesta nit a París amb el president de França, Emmanuel Macron, i el canceller alemany, Olaf Scholtz, així com la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, per recolzar l’ofensiva financera i comercial contra el president rus, Vladímir Putin, i la invasió d’Ucraïna. Macron és el president de torn de la Unió Europea (UE) durant aquest semestre.

Entre els assistents hi ha el president d’Iberdrola, Ignacio Sánchez Galán, que és un dels membres de l’European Round Table for Industry (ERT), així com el president de Telefónica; José María Álvarez-Pallete. També formen part d’aquesta associació el que encara és màxim executiu d’Inditex fins al pròxim 1 d’abril, Pablo Isla; i de Ferrovial, Rafael del Pino.

Notícies relacionades

Un dels objectius de la trobada és donar a conèixer a les grans empreses les sancions decidides per la UE contra Rússia i obtenir el recolzament d’aquest grup, en el qual estan incloses algunes de les empreses amb més capitalització borsària d’Europa i líders als seus respectius sectors.

Fonts coneixedores de la reunió en la qual participen entorn d’una dotzena d’empresaris afirmen que es tracta de valorar la situació de la crisi d’Ucraïna i miraran de veure com fer front a l’agressió de Rússia a aquest país.