Guardons

Nova edició del premi a la innovació en sostenibilitat mediambiental per a pimes

El BBVA i Fundació Antigues Caixes Catalanes destinen el guardó a negocis de fins a cinc milions d’euros anuals

El primer premi, que celebra la seva tercera convocatòria, està dotat amb 10.000 euros i el segon, amb 5.000 euros

Nova edició del premi a la innovació en sostenibilitat mediambiental per a pimes
2
Es llegeix en minuts

El BBVA i la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) han convocat la tercera edició del premi BBVA a la innovació en sostenibilitat mediambiental per a pimes i autònoms amb seu a Catalunya. L’objectiu del guardó, dirigit a negocis de fins a cinc milions d’euros anuals de facturació, persegueix potenciar la innovació i sostenibilitat en l’àmbit empresarial i reconèixer i fomentar els valors pel respecte al medi ambient.

Es tracta d’estimular la creació de nous projectes innovadors que ajudin la sostenibilitat en l’àmbit empresarial. Per això està dirigit a negocis que portin a terme alguna iniciativa en l’àmbit de la innovació mediambiental, tot i que la seva activitat principal no sigui aquesta.

En la segona edició, el primer premi va ser per a The Predictive Company i el segon, per a Cargobici. El guardó pren com a referència l’Agenda 2030 de desenvolupament sostenible aprovada per l’assemblea general de les Nacions Unides el 2015 i els seus 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS). En concret, el premi s’emmarca en els ODS 7, 12 i 13 es refereixen a l’energia neta i renovable, la producció i el consum responsable i l’acció climàtica. És per això que les iniciatives poden ser projectes de tecnologia, canvis en els processos de producció o nous productes o serveis. Han d’estar implementats a Catalunya i en funcionament com a mínim des del 31 de desembre del 2020.

Per inscriure-s’hi

El primer premi està dotat amb 10.000 euros i el segon, amb 5.000. Per optar-hi és necessari entrar a la web www.fcaixescatalanes.cat i omplir el formulari que apareix en l’apartat «inscripció» del premi BBVA a la innovació en sostenibilitat mediambiental per a pymes. La data límit per presentar candidatures és el 25 de febrer i el veredicte del jurat es donarà a conèixer en l’acte d’entrega de premis que se celebrarà el maig que ve.

Notícies relacionades

El jurat està format per persones de reconegut prestigi i experiència en l’àmbit de la sostenibilitat i l’empresa. Són Anna Barnadas, secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat; Elvira Carles, directora de la fundació Empresa & Clima; Joan Enric Ricart, professor de direcció estratègica de l’IESE; Antoni Abad, president de Cecot; Albert Sáez, director de ‘EL PERIÓDICO’, i Joan Carles Alba, director del segment de pimes del BBVA a Catalunya, que actua com a secretari sense vot.

Una comissió tècnica s’encarregarà de fer una selecció d’un màxim de 10 projectes que després avaluarà el jurat. Entre els criteris de valoració de les candidatures es tindran en compte criteris tècnics, de sostenibilitat i estratègics.