Iniciatives

Holaluz s’adhereix al pacte mundial de l’ONU

Amb aquest compromís, la companyia catalana alinea les seves estratègies i operacions amb els 10 principis universals de les Nacions Unides a les àrees de drets humans, normes laborals i medi ambient i lluita contra la corrupció

La firma d’aquest acord encaminat a millorar la sostenibilitat també suposa per a la firma energètica participar en la promoció dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

2
Es llegeix en minuts

Holaluz ha anunciat la seva adhesió al Pacte Mundial de les Nacions Unides com a soci signatari. Aquesta aliança estratègica permet a la companyia reforçar el seu compromís amb un model empresarial responsable i respectuós amb el planeta i les persones i avançar en el seu propòsit de crear un món més sostenible gràcies a l’energia verda. 

Creada amb la convicció que una empresa ha de ser una eina per canviar el món, Holaluz, que cotitza a la borsa de pimes BME Growth des del 2019, es compromet a alinear –a través d’aquesta iniciativa– les seves estratègies i operacions amb els 10 principis universals de les Nacions Unides a les àrees de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció així com promoure la seva contribució als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). 

El Pacte Mundial –creat l’any 2000 per les Nacions Unides– és la iniciativa de sostenibilitat corporativa més gran a nivell global. A Espanya, més de 2.100 organitzacions en formen part. Holaluz s’uneix, d’aquesta manera, a milers d’empreses a nivell mundial amb l’objectiu d’impulsar accions corporatives responsables per crear un món millor i més sostenible. 

«Des d’Holaluz liderem la transformació del sector energètic espanyol des de fa més de deu anys gràcies a la nostra proposta de valor basada en tres pilars: energia 100% verda, estalvi gràcies a l’ús intensiu de la tecnologia, i posar el client en el centre de les decisions. Adherir-nos al Pacte Mundial de les Nacions Units reforça el nostre propòsit en tots els àmbits del nostre negoci generant valor compartit per als nostres grups d’interès, donant resposta a les seves necessitats i expectatives i maximitzant el nostre impacte positiu en la societat», declara Carlota Pi, cofundadora i presidenta executiva d’Holaluz. 

Notícies relacionades

La tecnològica d’energia verda compta, a més, amb altres iniciatives orientades a impulsar el seu propòsit de companyia en les quals destaquen la implementació d’una política ESG i un ambiciós pla d’acció per al període 2021-2023 que compta, entre d’altres, amb objectius estratègics vinculats a la mitigació del canvi climàtic, la diversitat i l’empoderament de la dona, l’excel·lència en l’experiència del client, la constitució d’aliances estratègiques a la cadena de valor, així com la generació de confiança i el foment de la transparència amb els grups d’interès. 

Així mateix, Holaluz va ser la primera elèctrica europea a rebre la certificació BCorp, un segell que engloba més de 44.000 empreses de 77 països i l’objectiu del qual és donar visibilitat a companyies que, més enllà de generar guanys econòmics, innoven per maximitzar el seu impacte positiu en les persones treballadores, en les comunitats on operen i en el medi ambient.