Empreses

Sánchez analitza el desenvolupament de projectes aeronàutics al costat del CEO d’Airbus

El president del Govern es reuneix amb Guillaume Faury per revisar les àrees de col·laboració i interès mutu

Sánchez analitza el desenvolupament de projectes aeronàutics al costat del CEO d’Airbus
1
Es llegeix en minuts

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha mantingut aquest dijous una reunió de treball amb el conseller delegat d’Airbus, Guillaume Faury, en què han fet un repàs dels programes aeronàutics i de defensa desenvolupats conjuntament, així com de les àrees de col·laboració i interès mutu.

Així, el pròxim llançament del Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE) aeroespacial «contribuirà al posicionament d’Espanya en l’àmbit internacional per competir en el sector espacial», segons ha detallat en un comunicat del Govern, afegint que tant l’Executiu com la companyia consideren «essencial» reforçar els programes conjunts d’R+D+I i de desenvolupament industrial a Espanya.

Entre altres assumptes, a la reunió s’ha abordat el futur de la planta d’Airbus a Puerto Real (Cadis), així com la situació de l’ocupació de la companyia a Espanya. Des que va començar la pandèmia, el Govern assegura que ha treballat per recolzar el sector aeroespacial, en què Airbus és un soci «clau».

Notícies relacionades

La companyia, per la seva part, ha informat de la seva disposició d’elevar l’aposta pel R+D en programes estratègics de futur a Espanya relacionats amb la reducció d’emissions i posterior descarbonització de l’aviació.

A la trobada, el tercer al més alt nivell entre el Govern i la direcció d’Airbus des del 2020, han acudit la ministra de Defensa, Margarita Robles; la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, i la ministra de Ciència, Diana Morant, així com el secretari general d’Assumptes Econòmics i G-20, Manuel de la Rocha, i el director del departament de Seguretat Nacional, Miguel Ángel Ballesteros, al costat d’altres alts directius de l’empresa.