Microcrèdits

MicroBank arriba a una xifra rècord de finançament, amb 953 milions

L’entitat destaca la concessió de recursos a les famílies amb dificultats d’accés al crèdit

MicroBank arriba a una xifra rècord de finançament, amb 953 milions
2
Es llegeix en minuts

MicroBank, el banc social de CaixaBank, va tancar l’any passat amb una xifra rècord tant en nombre d’operacions materialitzades com en volum de finançament, posant especial accent en el finançament a les famílies amb dificultats d’accés al crèdit.

L’any passat, l’entitat va destinar un total de 953 milions d’euros a finançament amb impacte social, cosa que suposa un augment del 5,8% respecte a l’exercici anterior, quan es van arribar als 900 milions d’euros. MicroBank va atorgar l’any passat 107.222 préstecs, xifra un 1,74% superior al 2020, any en què el creixement ja va ser molt més gran a l’habitual a conseqüència de la irrupció de la pandèmia i de l’esforç emprès per MicroBank per contribuir a pal·liar-ne els efectes econòmics.

El segment d’activitat que va experimentar un creixement més gran el 2021 va ser el relatiu al suport a les famílies amb menys recursos i amb dificultats d’accés al crèdit, que va representar el 57% del volum total finançat pel banc social de CaixaBank.

En total, MicroBank va concedir 86.859 microcrèdits a aquest col·lectiu per fer front a necessitats puntuals durant el 2021, un 28% més. El finançament va ascendir a 547 milions d’euros, xifra que representa un increment del 46% respecte al 2020. Aquest creixement s’explica, en part, per la recuperació del consum per part de les famílies.

Any de pandèmia

«En un any marcat encara de manera excepcional per la pandèmia, hem continuat donant suport a emprenedors i a famílies amb pocs recursos per contribuir a la recuperació i afavorir la posada en marxa de nous projectes», explica Juan Carlos Gallego, president de MicroBank, qui afegeix que «això respon a l’objectiu de l’entitat, que és contribuir a la creació de riquesa i benestar al territori».

Per la seva part, Cristina González Viu, directora general de MicroBank, assenyala que «MicroBank ha sabut adaptar l’activitat al context econòmic i social, i el 2021 ha posat l’accent en les necessitats de les famílies, sense oblidar el finançament a emprenedors i a microempreses ni a la resta de col·lectius».

Notícies relacionades

Una altra de les grans àrees d’activitat de MicroBank, la relativa a la concessió de microcrèdits per a autònoms i microempreses, es va saldar el 2021 amb un total de 15.221 operacions, una xifra en la línia del 2019, encara que inferior a la del 2020, quan aquest capítol va créixer de manera atípica per les necessitats elevades de liquiditat per part de nombrosos negocis, afectats greument per les restriccions de la pandèmia. En total, l’any passat MicroBank va destinar 196 milions d’euros a recolzar i consolidar projectes de negoci.

Les línies específiques de MicroBank per a sectors amb impacte social van contribuir a materialitzar 5.142 projectes a Espanya durant 2021 per import de 210 milions d’euros, cosa que representa un augment del 36,4% davant l’exercici anterior. Malgrat la seva creació recent, aquestes línies, dirigides a projectes d’economia social, educació, emprenedoria, innovació i salut, que generin un impacte positiu a la societat, ja suposen el 22% del capital concedit pel banc.