Mesures anticovid

La Generalitat rebaixa de 5 a 2 dies a la setmana el teletreball entre 45.000 funcionaris

  • Funció Pública torna a la situació prèvia al repunt d’òmicron i 45.000 empleats públics tornen a teletreballar fins a dos dies a la setmana

La Generalitat rebaixa de 5 a 2 dies a la setmana el teletreball entre 45.000 funcionaris
1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Generalitat de Catalunya ha activat l’operació tornada a l’oficina per a 45.000 empleats públics del personal administratiu. Des de dilluns que ve, el teletreball queda rebaixat de 5 a 2 dies a la setmana. La conselleria de Presidència ha publicat una nova instrucció en la qual retira els cinc dies a la setmana excepcionalment habilitats davant el repunt de contagis per la variant òmicron i torna a la normativa ordinària, que ja contemplava dos dies d’exercici en remot per al personal dels departaments. Dijous, la direcció de Funció Pública va notificar la decisió a les centrals i entrarà en vigor el dilluns 7 de febrer.

Notícies relacionades

Els empleats públics del personal administratiu de la Generalitat, des del 22 de desembre del 2021, teletreballaven cinc dies a la setmana. El Govern ho va decretar juntament amb el paquet de mesures referents al tancament de l’oci nocturn i el toc de queda. En els últims dies, algunes d’aquestes mesures han anat decaient davant la millora de la situació epidemiològica i ara li toca el torn al teletreball dels funcionaris. No obstant, la Generalitat manté la possibilitat de teletreballar el 100% per als empleats públics que tinguin a càrrec menors de 12 anys, persones dependents o amb discapacitat que s’hagin de confinar per un positiu o pel tancament de la seva classe o centre de dia. A aquest permís especial també es podran acollir els treballadors especialment vulnerables al virus i que comptin amb un informe mèdic perceptiu.

Des de l’IAC, la central amb més nombre de representants entre el funcionariat català de la Generalitat, consideren prematura la mesura i valoren que per minimitzar els contagis l’Administració catalana hauria de permetre fins a tres dies a la setmana de teletreball. Perquè creune que només dos dies no permet distribuir els torns de treball presencials entre les plantilles amb prou espai en alguns departaments.