Salut
Nanoligent capta 1 milió d’euros per al seu tractament contra el càncer a partir de nanotecnologia
L’empresa tanca l’acord amb una xarxa de ‘business angels’ italiana i un fons suís, i està oberta a nous inversors

Nova injecció de capital per portar un abordatge contra el càncer a la frase preclínica. Nanoligent, una ‘spin-off’ de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i de l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, ha aixecat 1 milió d’euros per finançar els primers assajos d’un fàrmac que, mitjançant nanotecnologia, es proposa tractar més de 20 tipus de càncer metastàtic.
És el primer acord de finançament via capital risc que tanca aquesta empresa, que ha seduït la xarxa de ‘business angels’ (petits inversors independents) italiana IAG i la gestora d’actius suïssa Avanteca Partners. Part de l’acord implica que un soci de cada firma, Michele Marzola i Michael Milos respectivament, s’incorporin al consell d’administració de Nanoligent. «La seva experiència serà una valuosa incorporació a la companyia per portar a terme els plans ambiciosos de desenvolupament durant els pròxims 18 mesos», apunta la consellera delegada, Montserrat Cano. Ella i el president de l’empresa, Manuel Rodríguez, completen el consell, tot i que la firma manté la ronda oberta disposada a cridar l’atenció d’altres socis inversors.
«Vam començar l’avaluació d’una possible inversió a Nanoligent fa un any i des d’aleshores hem rebut respostes entusiastes de líders d’opinió i experts del sector», explica al seu torn la mateixa Marzola en un comunicat. «Estem fascinats per les capacitats tecnològiques de la plataforma i la professionalitat de l’equip», completa Milos.
Plataforma nanotecnològica
Notícies relacionadesL’objectiu de Nanoligent, cofundada per la investigadora Esther Vázquez i els catedràtics Ramón Mangues i Antonio Villaverde, és desenvolupar una plataforma tecnològica pionera que dirigeixi nanocombinats de proteïnes i fàrmacs a combatre les fases metastàtiques de diferents tipus de tumors. En concret, l’empresa planteja eliminar les cèl·lules canceroses que disparen el receptor CXCR4, un biomarcador de mal pronòstic i que ofereix resistència a la teràpia habitual. De fet, segons aquesta empresa, aquest component és clau en els processos de desenvolupament de la metàstasi: hi ha un «nombre significatiu» de pacients de més de 20 tipus de tumors amb excés de presència d’aquest receptor.
«L’empresa està desenvolupant una nova plataforma nanotecnològica patentada, amb potencial per superar les limitacions dels tractaments actuals basats en conjugats de drogues citotòxiques amb anticossos», detalla l’empresa al comunicat.
- CICLISME El caos s’apodera de l’estrena del Tour amb Enric Mas de protagonista
- Victòria del campió d’Europa (2-0) El Madrid topa amb Luis Enrique
- Lleida Quatre morts i sis ferits en un accident a l’A-2 a Soses amb quatre cotxes implicats
- Sánchez insisteix a "salvar el vaixell" però perd un altre peó
- Comerç La FNAC d’El Triangle s’acomiada avui amb grans rebaixes
- Educació El psicòleg Álvaro Bilbao recorda les cinc preguntes que has de fer al teu fill abans que sigui tard
- Obesitat a Espanya: una pandèmia que causa una de cada cinc morts evitables
- Estudi de la personalitat Què significa desbloquejar el mòbil cada poc temps, segons la psicologia
- Salut ¿Per què els mosquits sempre et piquen a tu? La ciència ja té la resposta
- Lleida Quatre morts i sis ferits en un accident a l’A-2 a Soses amb quatre cotxes implicats