Salut

Nanoligent capta 1 milió d’euros per al seu tractament contra el càncer a partir de nanotecnologia

L’empresa tanca l’acord amb una xarxa de ‘business angels’ italiana i un fons suís, i està oberta a nous inversors

Nanoligent capta 1 milió d’euros per al seu tractament contra el càncer a partir de nanotecnologia

El Periódico

1
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

Nova injecció de capital per portar un abordatge contra el càncer a la frase preclínica. Nanoligent, una ‘spin-off’ de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i de l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, ha aixecat 1 milió d’euros per finançar els primers assajos d’un fàrmac que, mitjançant nanotecnologia, es proposa tractar més de 20 tipus de càncer metastàtic.

És el primer acord de finançament via capital risc que tanca aquesta empresa, que ha seduït la xarxa de ‘business angels’ (petits inversors independents) italiana IAG i la gestora d’actius suïssa Avanteca Partners. Part de l’acord implica que un soci de cada firma, Michele Marzola i Michael Milos respectivament, s’incorporin al consell d’administració de Nanoligent. «La seva experiència serà una valuosa incorporació a la companyia per portar a terme els plans ambiciosos de desenvolupament durant els pròxims 18 mesos», apunta la consellera delegada, Montserrat Cano. Ella i el president de l’empresa, Manuel Rodríguez, completen el consell, tot i que la firma manté la ronda oberta disposada a cridar l’atenció d’altres socis inversors.

«Vam començar l’avaluació d’una possible inversió a Nanoligent fa un any i des d’aleshores hem rebut respostes entusiastes de líders d’opinió i experts del sector», explica al seu torn la mateixa Marzola en un comunicat. «Estem fascinats per les capacitats tecnològiques de la plataforma i la professionalitat de l’equip», completa Milos.

Plataforma nanotecnològica

Notícies relacionades

L’objectiu de Nanoligent, cofundada per la investigadora Esther Vázquez i els catedràtics Ramón Mangues i Antonio Villaverde, és desenvolupar una plataforma tecnològica pionera que dirigeixi nanocombinats de proteïnes i fàrmacs a combatre les fases metastàtiques de diferents tipus de tumors. En concret, l’empresa planteja eliminar les cèl·lules canceroses que disparen el receptor CXCR4, un biomarcador de mal pronòstic i que ofereix resistència a la teràpia habitual. De fet, segons aquesta empresa, aquest component és clau en els processos de desenvolupament de la metàstasi: hi ha un «nombre significatiu» de pacients de més de 20 tipus de tumors amb excés de presència d’aquest receptor.

«L’empresa està desenvolupant una nova plataforma nanotecnològica patentada, amb potencial per superar les limitacions dels tractaments actuals basats en conjugats de drogues citotòxiques amb anticossos», detalla l’empresa al comunicat.