‘Smishing’

Alerta per una estafa amb SMS en nom de Carrefour

El missatge redirigeix a una web falsa de la cadena de supermercats per obtenir dades personals i bancàries

Carrefour deixarà d’utilitzar les bosses de plàstic.

Carrefour deixarà d’utilitzar les bosses de plàstic. / REUTERS

1
Es llegeix en minuts

L’Institut Nacional de Ciberseguretat (Incibe) ha detectat SMS fraudulents (‘smishing’) que suplanten Carrefour amb l’objectiu de dirigir la víctima a una pàgina web falsa que simula ser la web legítima de l’entitat per robar les seves dades personals i bancàries.

Alguns dels SMS maliciosos intenten enganyar l’usuari indicant-li que no podran utilitzar la seva targeta si no activa un nou sistema disponible, segons ha informat l’Incibe en un comunicat.

En altres variants identificades, el missatge alerta l’usuari que després de la seva última compra no podrà utilitzar la seva targeta PASS i l’insten a activar el nou sistema de seguretat.

No obstant, no es descarta que puguin estar circulant altres missatges que utilitzin pretextos similars o fins i tot diferents amb la finalitat última que l’usuari accedeixi a l’enllaç fraudulent facilitat.

La pràctica ha provocat també un avís de la Policia Nacional a través de les xarxes socials:

Compte amb el remitent

En línies generals, tots els missatges informen l’usuari que hi ha algun tipus de problema amb el seu compte o targeta i per solucionar-lo és necessari que premi en l’enllaç facilitat en l’SMS.

És possible que alguns missatges vinguin identificats amb el remitent de la mateixa entitat afectada, en aquest cas Carrefour, tot i que hi ha altres casos en què pot aparèixer un número desconegut.

Notícies relacionades

Si accedeix a l’enllaç, l’usuari serà redirigit a un lloc web que mira de suplantar Carrefour i és molt similar a la pàgina legítima de la cadena de supermercats.

La web fraudulenta conté un formulari l’objectiu del qual és aconseguir dades de caràcter personal i claus bancàries dels usuaris, a fi de fer-ne ús per cometre un frau financer.