Conflicte laboral

Els remolcadors recolzen els amarradors del port de Barcelona

Aquest dimecres es reobre la negociació en mediació de Treball

Els remolcadors recolzen els amarradors del port de Barcelona
1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

El conflicte laboral al port de Barcelona continua. El col·lectiu de remolcadors ha anunciat aquest dimecres que recolza les reivindicacions del col·lectiu d’amarradors, actualment en vaga. Aquest dimecres al matí es fa una reunió entre representació laboral i treballadors amb la mediació de Treball per buscar una sortida al conflicte. Fonts pròximes a la negociació són optimistes.

Paral·lelament, en una reunió celebrada a primera hora del matí a la base de remolcadors del port de Barcelona, els afiliats del sindicat COORDINADORA-OTEP, que forma part de la Coordinadora de Treballadors d’Empreses del Port de Barcelona (CTEPB), han mostrat el seu recolzament a totes les mesures adoptades pels companys de l’amarratge en les seves peticions «per una defensa digna dels seus llocs de treball». 

Els amarradors reclamen més estabilitat laboral i econòmica, a més del compliment de totes les lleis de protecció i seguretat.

Els remolcadors reconeixen «el gran perill a què estan exposats els professionals d’amarratge» a l’haver d’efectuar l’embarcament i desembarcament des del bot d’amarratge al moll per efectuar les seves operatives d’amarratge, en lloc d’efectuar-les per mitjans terrestres. 

Notícies relacionades

Els treballadors del port reclamen que no hi hagi diferents condicions laborals i econòmiques dins d’una mateixa feina. «La mateixa feina, el mateix sou», reclamen.

La CTEPB està formada per l’Organització de Treballadors d’Empreses Portuàries (OTEP), la Unió Sindical de Treballadors del Port (USTP) i la Coordinadora d’Autoritats Portuàries (CAP).