Nacionalitzar el banc dolent

El Govern aprova aquest dimarts que l’Estat prengui el control de la Sareb

Serà un primer pas que es completarà «no gaire després» amb la sortida dels accionistes privats i la nacionalització de la companyia

El Govern aprova aquest dimarts que l’Estat prengui el control de la Sareb
1
Es llegeix en minuts
Pablo Allendesalazar
Pablo Allendesalazar

Periodista

ver +

El Consell de Ministres d’aquest dimarts té previst aprovar un reial decret que permetrà que l’Estat, a través del FROB, tingui el control de la Sareb, el banc dolent creat el 2012 que va rebre els actius immobiliaris tòxics de les caixes d’estalvi rescatades en l’anterior crisi. D’aquesta manera, es confirma ekl que va avançar el PERÓDICO, ja que la decisió de l’Executiu és imminent, després de mesos de preparatius.

Serà un primer pas que es completarà «no gaire després» amb la sortida dels accionistes privats i la nacionalització de la companyia. 

Notícies relacionades

La mesura és conseqüència de la decisió del març passat de l’Eurostat, l’oficina estadística comunitària, d’obligar Espanya a incloure l’empresa dins del sector públic a efectes comptables, cosa que va elevar el deute en 34.918,2 milions i el dèficit en 9.891 milions.

Per mirar d’evitar aquest desenllaç, la Sareb va néixer el 2012 amb una majoria d’accionistes privats per un imperatiu legal que ara s’eliminarà (el 54,1% dels seus títols estan en mans d’empreses, fonamentalment bancs, i el 45,9% pertanyen a l’Estat). El principal problema és que les pèrdues multimilionàries que acumula la firma des d’aleshores (5.947 milions fins al juny) han volatilitzat els seus recursos propis, és a dir, els 4.800 milions de capital i deute subordinat que li van aportar aquests propietaris.