104 treballadors

Vaga indefinida d’amarradors al port de Barcelona a partir de dilluns

  • Els treballadors de l’empresa Cemesa estan convocats a les aturades per protestar contra la falta d’efectius a la plantilla i reclamar la unificació de les condicions salarials

Vaga indefinida d’amarradors al port de Barcelona a partir de dilluns
1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els amarradors del port de Barcelona estan convocats a una vaga indefinida des d’aquest dilluns per protestar contra la falta d’efectius i la millora de les condicions salarials. La convocatòria, preavisada en el Departament de Treball des del dia 4 de gener, afecta els 104 treballadors en plantilla d’Amarres de Barcelona SL i les aturades començaran aquest dilluns 17 de gener després de fracassar els intents de mediació previs. El conflicte neix de la fusió de tres empreses per crear l’actual Amarres de Barcelona SL, Lanchas y Amarres, Mooring i Cemesa, que va subrogar part de la plantilla i va deixar una múltiple escala salarial. I és que el personal provinent d’aquesta segona té els salaris congelats des del 2012, segons denuncien fonts sindicals.

Notícies relacionades

La caiguda del trànsit portuari durant els primers compassos de la pandèmia va forçar aquestes dues empreses a fusionar-se per mantenir la viabilitat del servei. No obstant, actualment el port ja ha recuperat nivells prepandèmia pel que fa al trànsit de contenidors i els sindicats acusen falta d’efectius per poder atendre en condicions de seguretat tots els serveis d’amarratge exigits pels vaixells de càrrega. Les aturades amenacen de llastar l’operativa des de les sis del matí d’aquest dilluns.

L’altre motiu principal de la vaga és la voluntat dels treballadors d’unificar les diferents escales salarials –n’hi ha fins a cinc per a funcions similars, segons denuncien des de les centrals. En l’actual context d’espiral inflacionista, amb un IPC que va tancar el 2021 en el 6,5%, els treballadors reclamen un increment salarial conformement i substancialment per sobre de l’1,5% proposat per l’empresa. Allà els treballadors també reclamen el pagament de la realització de serveis auxiliars i de la polivalència de serveis, ja que la plantilla no només fa tasques d’amarratge. Les aturades estan convocades per tots els sindicats amb representació a la plantilla: CGT, USTP, OTEP, CCOO i UGT.

Temes:

Vagues