Banca

El Síndic indaga sobre l’afectació del tancament d’oficines bancàries en la població vulnerable

Ribó demana informació sobre la seva xarxa de sucursals a les quatre principals entitats financeres

El Síndic indaga sobre l’afectació del tancament d’oficines bancàries en la població vulnerable
1
Es llegeix en minuts

El Síndic de Greuges ha anunciat que investiga d’ofici les afectacions que pot tenir el tancament d’oficines bancàries presencials per a la població vulnerable. En un comunicat, el defensor del poble català ha assenyalat aquest divendres que els serveis bancaris són «d’interès general», que és necessari que l’administració garanteixi un accés de qualitat i que el 12% de la població té problemes d’accessibilitat a aquestes prestacions.

Notícies relacionades

Per això, s’ha dirigit al Banc d’Espanya i a les quatre principals entitats bancàries que operen a Catalunya (Banc Sabadell, Banco Santander, BBVA i CaixaBank) per demanar-los informació. Les preguntes són sobre la regulació de l’obertura i tancament de sucursals, quantes sucursals han sigut suprimides els últims dos anys, la substitució de les oficines físiques per oficines mòbils o personal de suport, i sobre el mitjà de pagament més comú.

D’altra banda, la institució que dirigeix Rafael Ribó ha expressat que és coneixedora dels problemes que tenen les persones grans per a la realització de gestions i per disposar d’efectiu, cosa que «sovint requereix traslladar-se a altres localitats amb la consegüent pèrdua de temps i diners». De fet, a principis de desembre del 2021, el Síndic va obrir una actuació per conèixer els motius que han portat les entitats a reduir progressivament la seva xarxa d’atenció personal.