Energia

El Sabadell finança 13,4 milions per a autoconsum energètic industrial

EiDF construirà 18 instal·lacions solars amb 23,6 MW amb contractes fins a 15 anys a un preu fix de l’energia

El Sabadell finança 13,4 milions per a autoconsum energètic industrial
1
Es llegeix en minuts

Banc Sabadell, a través de la seva filial Sinia Renovables, ha segellat un acord amb EiDF per finançar la construcció a gran escala d’instal·lacions d’autoconsum industrial mitjançant la modalitat d’acords de compravenda d’energia a llarg termini (PPA). Els acords tenen una durada d’entre 10 i 15 anys amb un preu fix pactat. Aquesta és una de les fórmules per pal·liar l’impacte de la pujada dels preus d’electricitat i les previsions alcistes i garantir costos estables i competitius per a les indústries.

L’acord contempla inicialment el finançament de 18 instal·lacions d’autoconsum, per un volum global de 23,6 megawatts (MW), de les quals EiDF és propietària a través de sis societats diferents (SPV’s). Amb aquesta operació, valorada en 13,4 milions d’euros, Sinia Renovables entra en el capital social de les esmentades societats amb un 24,9%.

Notícies relacionades

Els contractes PPAs permeten finançar instal·lacions d’autoconsum amb inversió zero mitjançant un acord amb l’empresa de serveis energètics amb la qual es pacta un preu fix per l’energia autoconsumida. L’empresa, en aquest cas EiDF, companyia especialitzada en instal·lacions d’energia solar fotovoltaica per a autoconsum empresarial, assumeix el cost del projecte d’enginyeria, execució i manteniment de la planta, i és propietària de la mateixa durant el temps de durada de l’acord. 

El client ha de cedir l’ús de la seva coberta o terrenys annexos en els quals s’implanta el sistema d’autoconsum. D’aquesta manera, el client consumidor obté de manera directa l’energia produïda a la instal·lació al preu establert, que es mantindrà invariable durant la vigència del contracte, amb estalvis que oscil·len entre un 10 i 40% del preu de compra d’energia. EiDF consolida així l’oferta de recursos de subministrament energètic (PPA) i s’adapta als canvis al mercat de generació, comercialització i consum.