Economia

La inflació i l’IPC alenteixen el seu creixement a la Xina

  • El motiu principal és la contracció al comparar-los amb les dades del mes anterior

La inflació i l’IPC alenteixen el seu creixement a la Xina

EFE

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’índex de preus al consumidor (IPC) de la Xina, el principal indicador de la inflació, va augmentar un 1,5% interanual al desembre, mentre que l’índex de preus a la producció (IPP), que mesura la inflació majorista, va fer el mateix en un 10,3%. Els dos indicadors van alentir el seu avenç interanual l’últim mes de l’any: concretament, l’IPC va créixer 0,8 punts menys que al novembre, quan havia marcat el seu pic del 2021 amb un 2,3%. La frenada va ser més notable encara en l’IPP, de 2,6 unitats després del repunt del 12,9% al novembre, un dels més grans de la sèrie històrica. En els dos casos, l’alentiment de l’avenç interanual respon a contraccions en la comparació intermensual: al desembre, els preus al consumidor van ser un 0,3% menors que al novembre, mentre que els industrials van experimentar la seva primera caiguda de l’any (-1,2%).

Notícies relacionades

Segons les dades oficials que l’Oficina Nacional d’Estadística (ONE) ha fet públiques avui, l’IPC va créixer un 0,9% en el global de 2021, mentre que l’IPP va pujar un 8,1%. Com a referència, els preus al consumidor havien crescut un 2,5% el 2020, mentre que els industrials havien registrat una marca negativa (-1,8%) que també va afavorir, a causa de l’efecte de base comparativa, l’imparable avenç de l’indicador durant la segona meitat d’aquest any.

En la cimera anual de l’Assemblea Nacional Popular (ANP, Legislatiu) de març del 2021, Pequín s’havia marcat una meta d’inflació del 3% per a l’any.

Temes:

Xina IPC