Iniciatives

Empleats d’Aigües de Barcelona es confinen per garantir el servei

Els 14 treballadors són a l’estació depuradora del Besòs de manera voluntària des del 4 de gener passat

La companyia ha facilitat autocaravanes i tots els recursos perquè els treballadors disfrutin del màxim confort

Empleats d’Aigües de Barcelona es confinen per garantir el servei

Aigües de Barcelona

1
Es llegeix en minuts

Treballadors d’Aigües de Barcelona es confinaran a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) Besòs, tal com es va fer a l’inici de la pandèmia, per garantir la continuïtat del servei essencial del cicle integral de l’aigua. Aquesta mesura s’ha pres «davant el greu increment del nombre de contagis registrats durant les últimes setmanes per la variant òmicron» del coronavirus, segons una nota de la companyia el principal accionista de la qual és Agbar.

Aquesta mesura, a part d’assegurar que el funcionament de les infraestructures no es vegi alterat, té com a objectiu prioritari» vetllar per la seguretat i la salut de les 14 persones treballadores que, de manera voluntària, mantenen presència permanent des del 4 de gener a les instal·lacions de la planta depuradora del Besòs», segons l’empresa. Per assegurar la seva màxima confortabilitat», la companyia ha instal·lat autocaravanes i els garanteix tots els mitjans i serveis que poden necessitar durant la seva estada a la planta».

Protocol estricte

Notícies relacionades

A més d’aquesta iniciativa, Aigües de Barcelona ha definit un protocol estricte per assegurar la seguretat de les instal·lacions i la salut dels treballadors confinats a través de tests d’antígens continuats, l’ús de mascaretes FFP2 i d’equips de protecció individual (epi), la desinfecció de caravanes i instal·lacions, així com la restricció d’accés de proveïdors al recinte.

Dissabte passat, 8 de gener, el director general de la companyia, Rubén Ruiz, i el conseller delegat, Felipe Campos, van agrair, a través de connexió telemàtica, l’esforç humà i professional i el seu compromís a totes les persones que formen part del dispositiu per la seva implicació i disponibilitat per garantir el servei essencial del cicle integral de l’aigua. La depuradora del Besòs tracta aigües residuals domèstiques i industrials i dona servei a més de la meitat de la població de l’àrea metropolitana de Barcelona, ja que saneja les aigües residuals del tram final de la conca del Besòs. La instal·lació és la que tracta el volum d’aigües residuals més gran de tot Espanya.