Telecos

Telefónica firma aquest dimarts el seu pla de baixes voluntàries amb un cost de 1.600 milions

Els sindicats CCOO i UGT accepten la proposta que afectarà un màxim de 2.982 persones més grans de 54 anys que rebran un 65% del seu sou fins als 65 anys

Telefónica firma aquest dimarts el seu pla de baixes voluntàries amb un cost de 1.600 milions

EFE / MARISCAL

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Telefónica firmarà aquest dimarts una sèrie d’acords laborals pactats les últimes setmanes amb el sindicats CCOO i UGT, entre els quals hi ha el seu nou pla baixes voluntàries al qual es podran adherir un màxim de 2.983 persones amb un cost per a l’empresa de 1.600 milions d’euros, aproximadament.

El pla de sortides es dirigeix a un total de 4.532 empleats més grans de 54 anys de totes les direccions de l’empresa. En el cas de les posicions de Coordinador, Cap i Gerent podran adherir-se al pla de suspensió individual el 100% d’aquest col·lectiu (214 persones), mentre que a les unitats crítiques es poden apuntar a tot estirar un 38% (483 persones) i a les unitats no crítiques un màxim del 75% (2.286).

Entre els beneficis, l’empresa abonarà un 68% del salari íntegre fins que compleixin els 65 anys als nascuts el 1967 i un 65% del salari per als nascuts anteriorment. A més, cotitzarà per ells a la Seguretat Social fins aquesta edat i els sufragarà l’assegurança mèdica. També mantindran les aportacions al pla de pensions, amb l’obligació que el treballador aporti també la seva part.

Notícies relacionades

Els sindicats majoritaris de la companyia, CCOO i UGT, han acceptat aquesta última proposta. «Les condicions pactades per al PSI si bé no són exactament iguals a les anteriors, respecten en essència els punts fonamentals de tots els acords: 100% en voluntarietat i una dotació en rendes que permeti l’estabilitat econòmica d’aquells companys que decideixin acollir-s’hi», ha defensat UGT.

Els plans de baixes voluntàries són habituals en la ‘teleco’ per renovar la seva plantilla. L’últim es va tancar el 2019 amb la sortida de més de 2.600 treballadors, la meitat dels prop de 5.000 que complien les condicions fixades llavors: tenir 53 anys o més i portar més de 15 anys a l’empresa. Els empleats que van decidir llavors acollir-se a aquest pla perceben el 68% del salari fins als 65 anys, també mantenen l’assegurança mèdica i l’empresa abonarà el Conveni Especial amb la Seguretat Social. La despesa d’aquesta mesura es va estimar llavors a l’entorn dels 1.600 milions d’euros, mentre que els estalvis anuals mitjans de despeses directes es van situar en aproximadament 220 milions d’euros a partir del 2021.