Tribunals

L’Audiència Nacional desvincula l’expresident del BBVA Francisco González d’una de les seves tres acusacions

El banquer continuarà investigat per suborn i revelació de secrets en l’anomenat cas Villarejo.

Francisco González

Francisco González / DAVID CASTRO (Delegaciones)

1
Es llegeix en minuts

L’expresident del BBVA Francisco González segueix en el punt de mira per la seva possible relació amb el cas Villarejo, però deixarà d’estar imputat per, suposadament, haver utilitzat recursos del banc per obtenir informació sobre una finca que estava interessat en comprar a títol personal. La Sala Penal de l’Audiència Nacional ha estimat el recurs que aquest directiu va presentar contra la seva imputació per aquest últim càrrec. Si bé amb aquesta decisió González es deslliura d’un presumpte delicte d’administració deslleial, continuarà investigat per suborn i revelació de secrets en el marc del cas Villarejo.

Notícies relacionades

En una interlocutòria del 22 de desembre a la qual ha tingut accés Europa Press, els magistrats deixen sense efecte una imputació acordada pel Jutjat Central d’Instrucció número 6 i reafirmada el setembre passat al rebutjar un primer recurs del banquer. L’apel·lació de González ha acabat ara en una petita victòria per a ell.

L’acusació es remunta que tant el jutge com la Fiscalia Anticorrupció havien apreciat una possible administració deslleial en el fet que González encarregués al seu llavors cap de Gabinet i actual auditor en cap del BBVA, Joaquin Gortari, que recollís informació registral d’una finca a l’Escorial que estava intentant adquirir. Però la Sala de l’Audiència Nacional resol que no és possible imputar al banquer l’esmentat delicte perquè no hi ha denúncia prèvia dels suposats perjudicats, que en aquest cas serien el mateix BBVA i els seus accionistes, tal com exigia la llei vigent quan van ocórrer els fets, entre el 2013 i el 2014.