Segons ATA

Un de cada quatre autònoms veu perillar el seu negoci per l’escalada de la llum

Un de cada quatre autònoms veu perillar el seu negoci per l’escalada de la llum

Pixabay

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El preu de la llum i l’electricitat polvoritza rècord rere rècord des de fa mesos, i això s’ha convertit en una de les principals preocupacions ens el col·lectiu de treballadors autònoms. Concretament, i segons l’últim baròmetre publicat per ATA aquest dimarts, un de cada quatre treballadors per compte propi (26,9%) considera la pujada de la llum està posant seriosament perill la supervivència de la seva activitat.

El Baròmetre d’ATA també ha preguntat en aquesta ocasió als autònoms per la campanya de Nadal i el possible impacte de la sisena onada de coronavirus amb la variant òmicron. D’entrada, un 46% dels enquestats no tenen campanya nadalenca en els seus negocis, però per a aquells que depenen de qüestions temporals, un 18% observa perspectives dolentes, per sota del 50% de l’activitat de la campanya nadalenca del 2019. Per contra, només un 1,6% ha millorat en comparació amb la campanya de les mateixes dates del 2019. Un 2,5% creu que serà igual i un 26,3% afirma que serà una bona campanya, tot i que lluny de la del 2019.

Notícies relacionades

En aquest context, des d’ATA han alertat el Govern que estan en contra de qualsevol increment de la pressió fiscal de cara a l’any que ve. «No volem ni sentir parlar de pujada de cotitzacions ni d’impostos», ha dit el president de ATA, Lorenzo Amor, i ha defensat les comunitats autònomes que estan abaixant impostos per «millorar l’economia, la recuperació i la competitivitat del teixit empresarial, que en aquests moments ho està passant malament».

Els problemes per igualar les xifres de facturació prèvies al març del 2020 fan que un 30,2% dels autònoms enquestats es plantegi tancar el seu negoci i un 8,2% assegura que haurà de tancar-lo. No obstant, el 66,1% dels treballadors per compte propi que han participat en aquest Baròmetre no contemplen aquesta possibilitat. Malgrat que la majoria d’autònoms no s’han recuperat de la pandèmia, un 31,1% afirma haver recuperat per complet la facturació prèvia i, d’aquest percentatge, un 15,6% fins i tot ha millorat els seus nivells de facturació en comparació amb les xifres anteriors al coronavirus.