Batalla empresarial

Merlin convoca un consell extraordinari per debatre la successió del seu conseller delegat

Els títols de la companyia cauen a la borsa després de conèixer-se la pugna per rellevar el primer executiu de la socimi

Merlin convoca un consell extraordinari per debatre la successió del seu conseller delegat

El Periódico

1
Es llegeix en minuts
Pablo Allendesalazar
Pablo Allendesalazar

Periodista

ver +

Merlin Properties farà aquesta tarda una reunió extraordinària a partir de les 19.00 hores amb un sol punt en l’ordre del dia: el pla de successió o cessament de l’actual conseller delegat, Ismael Clemente, segons fonts coneixedores de la convocatòria.

Una vegada abordat aquest punt, el màxim òrgan de govern de Merlin estudiarà l’atorgació de poders, si així procedís, al pròxim primer executiu de la societats anònima cotitzada d’inversió immobiliària (socimi). Banco Santander, el principal accionista de la companyia, és el que més mira de forçar el relleu a la cúpula, segons diverses fonts.

Els títols de la socimi queien més d’un 4% a primera hora de la tarda, després de transcendir que el consell d’administració de la companyia està dividit entorn de la gestió del seu primer executiu i que part del mateix estaria promovent el seu relleu al capdavant de la companyia.

Notícies relacionades

En les últimes reunions del consell d’administració ja es van fer patents aquestes discrepàncies. Part del màxim òrgan de govern vol impulsar l’aplicació dels millors estàndards de govern corporatiu a la companyia, com correspon a una firma de l’Ibex 35, així com instaurar polítiques de control de riscos i de retribucions més conformes al context actual. Al transcendir aquesta situació, la CNMV ha sol·licitat informació a la companyia sobre el tema.

El principal accionista de Merlin és el Banc Santander amb el 22% del capital, seguit de l’empresari Manuel Lao (Nortia) amb el 8% i BlackRock amb un 4%.