Adquisició fallida

Iberia i Air Europa rescindeixen el contracte de compravenda

Les dues parts s’emplacen a trobar «alternatives» a l’operació abans de «finals del 2022»

Iberia i Air Europa rescindeixen el contracte de compravenda
1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

IAG, societat propietària d’Iberia, ha acordat definitivament rescindir el contracte de compra d’Air Europa, anunciat fa dos anys. L’acord es va segellar amb un pacte inicial el novembre del 2019 per una preu de 1.000 milions d’euros, que després es va rebaixar el gener passat a 500 milions. Alhora, ha tancat un acord d’intencions  amb Globalia, propietari d’Air Europa, per avaluar, abans de finals del gener del 2022, «altres estructures que puguin resultar interessants per a les dues companyies, oferint beneficis similars per als seus accionistes, clients i empleats», tal com van anunciar dimecres.

Al seu torn, Iberia pagarà al grup de la família Hidalgo 35 milions en comptes dels 40 previst en l’acord de compra per la ruptura unilateral de l’acord. Les dues parts han acordat que aquestes quantitats s’aplicaran per reduir qualsevol preu de compra futur si s’arriba a un nou acord i per evitar qualsevol litigi relacionat amb l’adquisició.  

Notícies relacionades

El president d’IAG, Luis Gallego, ha considerat «molt decebedor» haver d’abandonar el projecte com estava previst, però ho justifica en les «condicions de mercat» i «la profunda crisi derivada de la covid-19». No obstant, destaca la intenció d’«analitzar noves alternatives» i de continuar «treballant amb el Govern espanyol per garantir la connectivitat d’Espanya i el desenvolupament del ‘hub’ de Madrid. 

Air Europa va necessitar el rescat del Govern espanyol per valor de 475 milions d’euros i un crèdit de l’ICO per valor de 140 milions d’euros. Això va obligar Iberia a repensar la compra el gener de l’any passat: va rebaixar el preu a 500 milions d’euros a pagar en cinc anys, en comptes dels 1.000 milions inicials.