Mercats

La tercera dosi de Pfizer tranquil·litza els mercats

1
Es llegeix en minuts

La borsa espanyola, igual com la resta de les places europees, van tancar amb pèrdues la sessió d’aquest dimecres, malgrat el buf d’optimisme que va suposar la notícia expressada per la farmacèutica Pfizer sobre l’eficàcia de la seva tercera dosi sobre la variant òmicron de la Covid-19. Els valors d’empreses lligades al turisme, com Amadeus (-0,99%), Aena (-0,82%), IAG (-0,78%), també van tancar la sessió amb pèrdues, però van suavitzar les caigudes del començament de la jornada, després de conèixer els estudis preliminars de Pfizer/BioNTech. El grup Meliá Hotels va aconseguir una pujada de l’1,34%.

Notícies relacionades

«Les notícies de Pfizer estan alimentant aquesta imatge més positiva que s’està construint al voltant d’òmicron», va dir Craig Erlam, analista sènior de mercat d’Oanda, a Reuters. A la borsa de Nova York, les accions relacionades amb els viatges també es van beneficiar de la notícia, amb pujades del 3,7% a l’índex d’aerolínies, mentre que Norwegian Cruise Line va liderar els guanys entre els creuers.

El millor clima no va impedir les caigudes al tancament de l’Ibex 35 (-0,93%) i de les borses de París (-0,72%), Frankfurt (-0,79%) i Milà (-1,41%), mentre que la de Londres va acabar pràcticament plana (-0,08%). El barril de petroli Brent es va situar en un preu de 75,75 dòlars, després d’augmentar un 0,4%, mentre que la Texas es va col·locar en els 72,41 dòlars, després de créixer un 0,5%.