Nomenament

L’espanyol Óscar Arce, nou director d’economia del BCE

L’actual titular d’Economia i Estadística del Banc d’Espanya ocuparà el càrrec europeu a principis de l’any vinent

L’espanyol Óscar Arce, nou director d’economia del BCE

Banco de España

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Banc Central Europeu (BCE) va anunciar aquest dimarts el nomenament d’Óscar Arce, actual director general d’Economia i Estadística del Banc d’Espanya (des del juny del 2018), com a nou director general d’Economia de la institució, en substitució de Frank Smets.

«Per a mi, liderar la direcció general d’economia del BCE suposa un honor i un desafiament professional de primer ordre. El BCE ha demostrat ser, des de la seva fundació, una institució clau per afavorir l’estabilitat i la prosperitat econòmica de la Unió Econòmica i Monetària i de tots els seus membres. I el seu paper, en estreta col·laboració amb la resta de l’Eurosistema, continuarà sent crucial en els anys venidors», va declarar Arce, que s’incorporarà al BCE a principis de l’any que ve.

El governador del Banc d’Espanya, Pablo Hernández de Cos, ha afirmat que el nomenament d’Arce en el BCE suposa, a més d’«un merescut reconeixement a la seva trajectòria professional, un reconeixement al treball tècnic desenvolupat sota el seu lideratge per la Direcció General d’Economia i Estadística».

«El Banc d’Espanya augmenta així de manera significativa la presència en una de les institucions fonamentals de la Unió Europea. La seva àmplia experiència en l’anàlisi econòmica suposarà una valuosa aportació per al BCE», ha remarcat el governador.

Trajectòria

Arce, nascut a Burgos el 1973, és doctor en Economia per la London School of Economics, màster en Economia per la University College London, doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Burgos, i llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Valladolid.

Arce va iniciar la seva carrera professional el 2004 com a economista titulat del Servei d’Estudis Financers del Banc d’Espanya.

Entre el 2015 i eñ 2018, va exercir el càrrec de director general adjunt d’Economia i Investigació del Banc d’Espanya, on abans va ser director del departament d’Estudis Monetaris i Financers, i cap de Divisió de Previsió i Conjuntura. Entre el 2009 i el 2012, va ser director del Departament d’Estudis, Estadístiques i Publicacions de la Comissió Nacional del Mercat de Valors i, prèviament, subdirector general a l’Oficina Econòmica del president del Govern (2008-2009).

En els últims anys, Arce ha sigut altern al governador en el Consell de Govern del BCE, membre del Comitè Econòmic i Financer de la Unió Europea i del Comitè de Política Monetària del Sistema Europeu de Bancs Centrals, on també ha format part del Grup de Responsables d’Investigació.

Notícies relacionades

Anteriorment, va ser membre de diferents comitès en la Junta Europea de Risc Sistèmic, l’Organització Internacional de Comissions de Valors i l’Autoritat Europea de Valors i Mercats.

Així mateix, ha impartit docència en diferents programes de grau i postgrau en la London School of Economics, la Universitat de Navarra, IE Business School, Icade-UPC i la Universitat de Burgos.