Indicadors

Les execucions hipotecàries sobre vivendes habituals pugen el 22,7%

Les actuacions creixen per cinquè trimestre consecutiu en taxa interanual però baixen respecte al període abril-juny

Les execucions hipotecàries sobre vivendes habituals pugen el 22,7%
1
Es llegeix en minuts
Pablo Allendesalazar
Pablo Allendesalazar

Periodista

ver +

El nombre d’execucions hipotecàries sobre vivendes habituals va augmentar un 22,7% en el tercer trimestre de l’any en relació amb el mateix període de 2020 fins a situar-se en 2.266, segons l’estadística d’execucions hipotecàries publicada aquest divendres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). És el cinquè trimestre consecutiu en què s’incrementen les execucions hipotecàries en taxa interanual.

No obstant, en valors trimestrals, és a dir, en comparació amb el segon trimestre, les execucions hipotecàries sobre vivendes habituals han descendit un 30,1%. L’objectiu principal d’aquesta estadística és oferir trimestralment el nombre de certificacions d’execucions hipotecàries iniciades i inscrites als registres de propietat durant el trimestre de referència. Estadística recorda que no totes les execucions d’hipoteca acaben amb el desnonament dels seus propietaris.

En el tercer trimestre de l’any es van iniciar 6.507 execucions hipotecàries sobre el total de finques, un 33,3% menys que en el trimestre anterior i un 23,9% per sota de la dada del tercer trimestre de 2020. 6.100 d’aquestes execucions van afectar finques urbanes (on s’inclouen les vivendes) i 407, a finques rústiques.

Notícies relacionades

Les execucions hipotecàries sobre finques urbanes van baixar un 34% en relació amb el trimestre anterior i un 25% respecte al tercer trimestre de 2020.

Dins de les finques urbanes, 4.035 execucions van correspondre a vivendes, un 31,5% menys en taxa intertrimestral i un 14,8% per sota de la dada del tercer trimestre de 2020. D’aquestes vivendes, 2.834 eren de persones físiques, un 30,7% menys que en el trimestre anterior però un 20,7% més que en el tercer trimestre de 2020.

Temes:

Hipoteques