Etric: el protagonista

Aiways arriba a Espanya amb el SUV elèctric U5

  • Astara s’encarregarà de la seva distribució a Espanya i Portugal.

  • L’U6, un SUV cupè derivat del mateix, serà el següent a comercialitzar-se immediatament després.

Aiways arriba a Espanya amb el SUV elèctric U5

Aiways

1
Es llegeix en minuts
Álex Soler
Álex Soler

Periodista

Especialista en motor, mobilitat elèctrica i indústria de l'automòbil

Ubicada/t a Barcelona

ver +

No és Aiways una de les marques xineses de cotxes elèctrics més conegudes del mercat, però sí una de les que més ràpid ha desembarcat a Europa i ha començat a vendre els seus cotxes. Amb l’U5, un SUV de mida mitjana, aspirarà a principis del 2022 a entrar a Espanya i Portugal. Aquest tot camí de 4,68 metres, 1,86 metres d’ample i 1,70 metres d’alt destaca per una distància entre eixos de 2,80 metres, xifra que promet una bona habitabilitat interior. Aiways destaca com a virtuts del seu ‘crossover’ elèctric l’elevat nivell d’equipament de sèrie, amb el sistema de navegació, el quadro d’instruments digital, tots dos amb pantalles de 12,3 polzades, o sistemes de seguretat activa, com ara el control de creuer adaptatiu, l’assistent de manteniment de carril, l’alerta de trànsit creuat o la frenada automàtica d’emergència. El seu maleter ofereix 432 litres de capacitat, i queda per sota d’alguns rivals de segment, o 1.555 litres si se n’abat el seient posterior.

Notícies relacionades

Mecànicament, compta amb un motor elèctric que entrega 204 CV de potència alimentat per una bateria fabricada per CATL de 63 kWh de capacitat. La seva autonomia, homologada sota l’estàndard WLTP, oscil·la entre els 400 i els 410 quilòmetres segons l’acabat triat, s’oferirà a l’Standard o el Premium, i és capaç d’arribar als 100 km/h en 7,5 segons. La bateria es pot recarregar en 35 minuts si es disposa d’un enxufe de 90 kW de potència, xifra que augmenta fins a les 10 hores en un carregador domèstic de paret.

Estèticament, destaca per un disseny en què impera la fluïdesa, tot i que amb el contrast d’elements com els grups òptics o les proteccions, que aporten un toc aventurer al conjunt. Es desconeix el preu que tindrà a Espanya. A Alemanya arrenca en els 35.000 euros.