Inditex

Així és Óscar García Maceiras, la mà dreta de Marta Ortega

La serietat i el pragmatisme avalen la carrera pública i privada de l’advocat corunyès, quart conseller delegat

Així és Óscar García Maceiras, la mà dreta de Marta Ortega
2
Es llegeix en minuts

El fort pes que Óscar García Maceiras (la Corunya, 1975) havia adquirit en el sector bancari fins al gener del 2021 el reforça ara en l’àmbit empresarial amb el seu nomenament amb efectes immediats com a conseller delegat d’Inditex, menys d’un any després de deixar el Santander per incorporar-se al gegant tèxtil com a secretari general i del consell. La vida professional d’aquest llicenciat en Dret per la Universidade da Coruña (UDC) ha tingut un sòlid rodatge de vint anys en el camp jurídic i des del març de l’any passat s’ha adaptat a un altre àmbit de gestió, el de la moda, en el qual ara, de la mà amb Marta Ortega, nomenada nova presidenta d’Inditex, assumeixi la funció executiva de la companyia.

La serietat i el pragmatisme són les qualitats que d’Óscar García Maceiras destaquen els perfils publicats cada vegada que ha canviat de càrrec. Va cultivar aquestes virtuts en el seu recorregut universitari, culminat amb el Premi Extraordinari i Premi Final de Carrera a l’UDC, i completat amb estudis de postgrau a l’IESE Business School, The Valley Digital Business School i Singularity University. I no va tardar a reflectir-les en la seva experiència, primer com a advocat de l’Estat a la Corunya, on va formar part, amb menys de 30 anys, de l’equip jurídic a càrrec de la gestió del sinistre del petroler ‘Prestige’, i després al sector privat.

El Banc Pastor va confiar en ell com a secretari general i del Consell; el Banc Popular, com a vicesecretari del Consell i director de l’Assessoria Institucional; la Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb) li va encarregar la direcció general de Desenvolupament Corporatiu i Assumptes Legals; i al Santander, que el 2017 havia absorbit el Pastor i el Popular, va arribar per ocupar-se de la defensa legal dels interessos de l’entitat que presideix Ana Patricia Botín com a director de l’Assessoria Jurídica i vicesecretari del Consell d’Administració. Va aterrar allà de la mà de Belén Romana, consellera del banc i antiga cap a Sareb, i després de rebutjar una oferta d’El Corte Inglés. Uns anys abans, el 2012, havia entrat en el Consell de Nueva Pescanova, però només va estar-hi unes setmanes.

Notícies relacionades

Aquestes credencials i la rellevància dels càrrecs que ha ocupat han conferit al jurista corunyès un perfil discret i efectiu, dels que tant agraden en la multinacional fundada per Amancio Ortega. «Assumeixo amb gran responsabilitat i il·lusió les noves funcions que se m’encomanen, amb la tranquil·litat de comptar amb un gran equip humà, ple de joventut, experiència i talent en tots els àmbits i països en els quals som presents, del qual és bona mostra el Comitè de Direcció que hem nomenat», va manifestar ahir Maceiras a través del comunicat difós per la companyia.

Maceiras és el quart conseller delegat (CEO) d’Inditex. El primer va ser José María Castellanos, del 1997 al 2005. El va substituir Pablo Isla, que, com l’advocat corunyès, va començar la seva carrera com a advocat de l’Estat. Carlos Crespo va ser el tercer. Al seu costat hi haurà la nova presidenta, Marta Ortega, filla del fundador i primer accionista del grup, Amancio Ortega, després de la renúncia d’Isla. Els dos nomenaments seran efectius a partir de l’1 d’abril del 2022.